Zoeken op het internet

Google

maandag 21 maart 2016

Wetteren 1 wint op de valreep van sterk opgekomen KGSRL 4

KGSRL 4 was inderdaad sterker dan verwacht opgekomen.  De gemiddelde Elo van beide ploegen kwam bijna overeen uit.
Jan met zwart kreeg een oude bekende tegen (Johan De Saeger).  Toen het witte voordeel wat weggeëbd was , werd de vredespijp gerookt.
Luc kwam beter uit de opening en dameruil vergrootte dit voordeel nog.  De ontwikkelingsvoorsprong was groot en dan kan het snel gaan. 1,5-0,5.
Koen haalde nauwelijks voordeel uit zijn opening tegen Johan Goormachtig.  Beide spelers kennen elkaar zeer goed van de clubkampioenschappen in de KGSRL.  Wederzijds respect en met bord 2 op winst voor Gent werd hier dan maar tot remise besloten. 2-1.
Robijn met zwart leek een goed idee te hebben kort na de opening maar dat viel tegen sterke Marc Lacrosse erg tegen.  Na de tegenstoot e5 was de strijd zo goed als gestreden. 2-2
Ondertussen stond Dirk quasi gewonnen met een kwaliteit voor.  Hij was met wit heel moedig ten aanval getrokken en viel Rudys stelling binnen met P en D.  Hierdoor won hij de kwaliteit en alhoewel de afwerking er nog moest zijn , was de partij toch al beslist.  3-2
Randy speelde naar eigen zeggen één van zijn minste partijen dit seizoen.  Hij slaagde er in om af te wikkelen naar een eindspel P + 2 p tegen P + 3 p op dezelfde vleugel. Het leek gemakkelijk te houden , maar toen zijn tegenstander Ben Boog een vrije f-pion kreeg , begon KGSRL er opnieuw in te geloven. Het werd een triller tot in de late uurtjes tot Randy er in slaagde om de laatste witte pion te nemen. 3,5-2,5.

Hierdoor komen we verdiend op de 3e plaats in deze wel erg sterke groep !

Geen opmerkingen: