Zoeken op het internet

Google

maandag 7 maart 2016

Wetteren 1 wint in het hartje van Brussel !

Bijna waren we het Europees parlement (Beliard) binnen gedrongen, maar de security liet er ons niet in.
We hadden nochtans onze bommengordel in de auto gelaten ...
We moesten inderdaad in een gebouw 100 m verder zijn , maar dat hadden we al snel door.
Euopchess 2 kwam met een versterkte ploeg af maar dat was geen beletsel voor onze overwinning.
Dirk speelde met zwart het stevige Russisch dat al snel een zeeeer gelijke stelling stelling opleverde. 0,5-0,5
Jan met wit kwam iets beter uit de opening en toen zijn tegenstander alles inzette op de damevleugel sloeg hij toe op de , juist : koningsvleugel.  Met het mooie maneuver Df1 en Dh3 met dubbele aanval moest de zwarte koning het bord overlopen naar de damevleugel , dit met verlies van enkele pionnen. 0,5-1,5.
Op de eerste 4 borden werd hard gevochten.  De Elo's waren ongeveer gelijk en de loopgravenoorlog bleef duren tot diep na de 40 zetten.
Koen stond eerst goed maar de kansen keerden en moest een eindspel verdedigen met 2 pionnen minder maar ongelijke lopers.  Het was echter verloren maar zijn tegenstander zag het niet en stelde remise voor. 1-2.
Luc kwam behoorlijk uit de opening en speelde op de slechte loper van wit. Het werd manouvreren (tja het is Brussel hé) en manouvreren , wat stukken ruilen maar zeker de slechte loper er op laten.
De witte dame kwam zelfs in zijn stelling maar alle terugwegen konden afgesloten worden en met
Pc7-a8 !!-b6 - a4 dreigde hij de dame in te sluiten.  Zijn tegenstander moest een pion offeren en overzag daarna nog een grapje. 1-3
Randy had slechts een klein plusje overgehouden uit zijn favoriete opening en perste er ook alles uit. Eerst werden verwoede pogingen ondernomen op de damevleugel , toen dat vast liep op de koningsvleugel en wat later in het centrum. Op het einde stond zijn koning veiliger dan de zwarte en dat gaf tenslotte de doorslag.
1-4.
Pechvogel Robijn kwam duidelijk beter uit de opening. Ging voor T+2 pionnen tegen P+L en zo kreeg hij een koningsaanval over zich heen.  Na de 40 zetten redde een mooie combinatie nog de meubelen want er kwam een eindspel D + pion tegen D + dubbelpion op het bord.  Dat moet ergens remise geweest zijn , maar zijn koning activeren ipv voor de vijandelijke vrijpion te blijven , deed hem alsnog de das om. 2-4
Er blijven nog 3 partijen , het moet wel eens lukken ! 

Geen opmerkingen: