Zoeken op het internet

Google

zaterdag 26 maart 2016

Verslag Oost-Vlaamse InterclubWetteren 2- Dendermonde:  3-1

Op bord 4 had Mohammad met de zwarte stukken een originele, niet theoretisch, stelling opgebouwd met twee fianchetto lopers en een centrum met pionnen e6 en d6.
Zijn tegenstander overzag een kwaliteit winst en na een mooie aanval moest hij ook nog zijn dame prijsgeven.
Xavier ,die op het bord ernaast meekeek, begon zich reeds af te vragen waarom een speler zich zo masochistisch mat laat zetten.
Wel hij kreeg het antwoord op zijn eigen bord.Na stuk winst en even later ook nog de dame als Paas geschenk gaf zijn tegenstander nog eens zijn toren met schaak ten offer.
Toen Xavier die toren verplicht was aan te nemen, keek hij naar de linkerkant van het bord waar de koning gevangen zat en luidop zei : het is pat zeker !? en remise.
David kwam nog even meekijken en merkte op dat zwart nog een pion kon doorschuiven aan de andere kant.
De tegenstander wou nog zijn verlies aannemen maar de kapitein van de andere ploeg had gehoord dat ik zogezegd remise aannam.
Opletten voor patje dus. Zoals Cruyff zaliger zei: “elk nadeel heb zijn voordeel.” Een lesje voor Xavier.
Op bord 2 kreeg David een remise aangeboden die hij terecht aannam gezien hij een slechte loper had tegen een goed paard.
Alle ogen waren nu op bord 1 gericht. Luc had het zwaar te verduren tegen een Grünfeld Indische verdediging maar kwam geleidelijk aan beter te staan.
Tenslotte kwam hij  in een eindspel terecht met gelijke lopers en toren……maar hij had de goede loper en een betere pion structuur. 
Luc ronde dit technisch  meesterlijk af tot winst.
Groeten Xavier

Geen opmerkingen: