Zoeken op het internet

Google

zondag 8 november 2015

Ploeg 1 den boot in tegen Leuven 2

Vol goede moed vertrok Ploeg 1 naar het verre Leuven.  Het werd een onverwachte pandoering.
Jan met wit ging in op de complicaties en de bergen theorie van de Svechnikov. Zijn tegenstander kende de opening beter want Jan won wel een kwaliteit maar ten koste van 2 pionnen.  Hij zette zich echter schrap en het werd tenslotte remise door zetherhaling.
Luc met zwart was al uit zijn openingkennis vanaf zet 2 ! Voor het centrum gaf hij het loperpaar af , maar dat bleek achteraf niet goed.  Zijn dame kwam dan nog in de problemen en hij moest een stuk geven tegen 3 pionnen.  Wat later bleek dat 2 pionnen te zijn.  Door taai verdedigen moest hij als laatste zich gewonnen geven. 
Randy stormde op de damevleugel naar voren en offerde een stuk voor 3 pionnen waaronder een vrijpion op b7.  Dat zag er indrukwekkend uit maar zijn tegenstander kon alles mooi blokkeren en op het einde mocht hij nog tevreden zijn met de remise.
Koen kreeg zijn eigen opening tegen : het Engels. Hij probeerde een koningsaanval op poten te zetten maar liep zich dood :  3 - 1
Robijn kwam goed uit de opening , gaf een pion weg voor compensatie maar het was zijn tegenstander die een stuk offerde.  Robijn kon allen maat vaststellen dat de mat aanval doorsloeg.  Hij was dan ook zeer verbaasd dat zijn tegenstander de mat in 2 miste en in de plaats remise voorstelde.
Dirk tenslotte kwam met zwart beter en moest al snel op winst spelen wegens de toestand op de andere borden.  Zoals dikwijls blijkt is het allemaal beter om niet te forceren want ook hier liep het mis. 4,5-1,5.

Gelukkig hebben onze 2 ploegen in 4e gewonnen ...
     

Geen opmerkingen: