Zoeken op het internet

Google

maandag 12 oktober 2015

Ploeg 1 vecht terug : mooie winst tegen Waver !!

Een historisch moment voor De Wetterse Vrijpion : voor het eerst in zijn geschiedenis speelde Wetteren met 4 ploegen thuis , tesamen 18 spelers !

Ploeg 1 kreeg Waver 1 op bezoek , een ploeg die qua Elo op de eerste borden hoger stonden.  De taktiek was dus duidelijk , Wetteren moest het verschil maken op de 3 laatste borden ...
Randy zette de toon met wel een zeer snelle winst tegen een iets lager Elo. Zwart opende ten onrechte de stelling en het witte paard op b5 in combinatie met Lf4 won gewoon een toren !
Toen wat later ook Dirk met zwart het laken naar zich toetrok met een koningsaanval was de kloof geslagen :  2 - 0.
Roland met wit verkreeg nauwelijks voordeel met zijn gambiet dat zijn tegenstander weigerde en moest na een zet of dertig berusten in remise.
Luc met zwart moest wat opletten in de beginfase maar de vroegtijdige aanval van wit keerde zich als een boemerang tegen hem en tegen de eerste tijdscontrole was onze eerste winst al binnen : 3,5 - 0;5.
Robijn met zwart bood heel lang weerstand maar had kort na de opening een dubbelpion weggeven , hetgeen wellicht niet nodig was geweest.  Hij puurde er nog een toreneindspel uit met een pion minder maar zijn sterke tegenstander wist daar wel raad mee.  3,5 - 1,5.
Koen speelde een partij met wisselende kansen , eerst gelijk met wit , dan duidelijk beter met winstkansen , maar na een fout veel slechter en ook hij moest vechten voor de remise.  Dat lukte echter wel door af te ruilen naar ongelijke lopers.

Dit resulteerde in een mooie 4 - 2 overwinning tegen een sterke ploeg.


Geen opmerkingen: