Zoeken op het internet

Google

zondag 27 september 2015

Ploeg 1 verliest nipt tegen Drie Torens , ook Ploeg 3 pakt geen punten.

Vorig jaar won Ploeg 1 nipt tegen Drie Torens , dit jaar is het net andersom.  We wisten dat we een moeilijke namiddag tegemoet gingen , namelijk tegen gemotiveerde jeugdspelers , maar begonnen toch met veel vertrouwen aan de wedstrijd.
Luc , op bord 4 , had ogenschijnlijk de betere stelling na de opening maar zijn jonge tegenstander vond een goed plan en een enige zet en de betere stelling verzande naar een gelijke stelling : 0,5-0,5.
Roland op bord 3 speelde zijn favoriete benoni , maar daar had zijn jeugdige Nederlander wat tegen klaar liggen. De verwikkelingen vielen tegen en Roland moest zich gewonnen geven ; 1,5 - 0,5.
Ondertussen had Randy zich uit de nesten gewerkt want zijn opening met zwart was geen succes te noemen.
Meer dan remise zat er echter niet in :  2 - 1.
Nieuwkomer Robijn op bord 2 kreeg duidelijk de betere stelling met wit.  Hij ging op zoek naar mat , dacht dat het torenoffer uit was maar er was nog een verdediging en zo kwam hij de kwaliteit achter voor een pion. Gelukkig was dit nog voldoende voor remise.
Koen kwam met zwart nooit in de problemen , integendeel hij verkreeg het loperpaar in het eindspel , stond wat beter maar niet voldoende voor de winst. 3-2.
Geen nood want Jan stond toch wel in een gewonnen eindspel.   Eerst had het er niet goed uitgezien want hij kwam in het middenspel een pion achter. Jan bleef moedig doorvechten en zijn tegenstander verloor zowaar een stuk. Het eindspel was ergens gewonnen tot Jan de torens ruilde en toen moest zijn paard de ver opgerukte b-pion blijven tegenhouden.  3,5 - 2,5.

Zeker een ontgoochelend resultaat maar er komen nog 10 ronden !     

Geen opmerkingen: