Zoeken op het internet

Google

donderdag 6 november 2014

Wetteren 1 verliest streekduel tegen Aalst

De eerste ploeg trok naar Aalst voor een belangrijk duel, hopend op een eerste winst dit seizoen.

Van tegenslag is de ploeg nog niet gespaard gebleven, en deze ronde was het Dirk die pech had. Vanuit de opening blunderde hij zijn dame weg en zo was de partij gedaan voordat ze echt begonnen was.
Luc had met wit niet al te veel moeite met zijn tegenstander. Hij zette zijn tegenstander vast en overspeelde vervolgens de damevleugel waardoor de bordjes terug in evenwicht hingen.
Randy kwam redelijk vlug in een agressieve partij waar zowel hij met zwart als zijn tegenstander met wit resoluut voor de aanval kozen. De stelling leek (voor omstaanders) lange tijd onduidelijk te worden, maar Randy hield het hoofd (het langste) koel en kon zo de volle buit binnen halen.
Ben speelde vanuit de opening al om in een gelijke stelling te komen en deze te houden. Toen hij een remisevoorstel kreeg, mocht hij deze echter niet aannemen omdat de stellingen op de andere borden te onduidelijk was. Hij zocht naar een plan om erdoor te raken, overzag een plan van zijn tegenstander waardoor hij tevergeefs moest vechten voor remise 2-2
Koen had zijn dagje niet en moest als voorlaatste opgeven nadat zijn tegenstander kon promoveren naar het einde van de partij toe.
Daniƫl ten slotte gaf in het vroege middenspel een kwaliteit weg, maar had veel tegenspel als compensatie. Hij verzamelde zo 2 pionnen en een loper tegen een toren. Zijn loperpaar en deze pluspionnen zorgden lange tijd voor zeer onduidelijk spel en uiteindelijk berustten beide spelers in een gelijkspel.

Geen opmerkingen: