Zoeken op het internet

Google

zaterdag 25 oktober 2014

Wetteren start uitstekend in Oost-Vlaamse ICN

WETTEREN 1 - MERCATEL 1.    3,5 - 0,5

Op verplaatsing naar Sint-Amandsberg probeerde onze vaste ploeg alvast goed aan het nieuwe seizoen te beginnen. Randy had als eerste gedaan tegen Bonne Marck (2162). Bonne kwam met een plusje uit de opening door het sterke centrum, maar speelde een zet Belgisch leger. Niet verstandig tegen een leerling van Luc en Randy kwam onmiddellijk minstens gelijk. Bonne stelde echter remise voor en dat werd aanvaard. Sven speelde tegen Mardoek (1800), maar had daar weinig problemen mee: mardoek offerde na vier zetten reeds zijn loper, maar had veel te weinig om het Sven moeilijk te maken. 0-1
Achiel en ben stonden aanvankelijk niet slecht maar door een pionblunder van Ben en een foutieve dameruil van Achiel werd het warm onder onze schoenen... Achiel zijn tegenstander (1800+) kwam met een sterk offer op het eerste zicht, maar zicht twee bleek een enorme blunder. 1-0 en Wetteren behaalde reeds de overwinning. Ben kon door een uitstekende ontwikkeling ondanks het pionnetjes toch hoog druk houden. Enkele tactische snufjes en de stukken mochten ook in de doos.

WETTEREN 2 - ZOTTEGEM      2,5 - 1,5

Na 20 zetten gaf de tegenstander van Xavier op in een wat passief gespeelde Weense opening.
Xavier ,met zwart ,kon door een onoplettendheid van zijn tegenstander een stuk winnen.
Luc kon niet verder komen dan een remise in een paard en gelijke loper eindspel.
Tibo ,met wit ,liet zich verrassen in een eindspel waarvan zijn tegenstander een goed paard had en hij een slechte loper.
Gevolg: hij moest lijdzaam toezien hoe zijn tegenstander als eerste promoveerde.
Alle hoop was dan op David gericht die ondertussen de kwaliteit won in een superieure stelling met wit. 
Zijn tegenstander kwam dan nog in tijdnood en gaf tenslotte op.
Een goed begin voor Wetteren 2.
Yoepi zei Luc.

Geen opmerkingen: