Zoeken op het internet

Google

zaterdag 11 januari 2014

Randy wint nieuwjaarsblitz!

Allereerst excuses dat het verslag zo lang op zich laat wachten. De nieuwjaarsblitz was dit jaar een groot succes: maar liefst 16 spelers streden mee voor de winst (en de twee flessen wijn die verloot werden). Daarbij mag ook vermeld worden dat bijna de helft van deze deelnemers jeugdspelers waren, wat de goede en gegroeide jeugdwerking benadrukt!

Door dit grote aantal werd gekozen om in 2 groepen te spelen, en telkens de overeenkomstige nummers in een finaleronde te laten spelen.

Groep A: Koen Van De Velde, Ben Vintioen, Sven Carlier, Nico Seghers, Tibo Lachaert, Wannes De Coensel, Senne Ben Ayache en Killian De Geest.

Groep B: Luc Michiels, Randy Van Houtte, Walter Defré, Daniël Leus, Lars Smet, Joshua Hulpiau, Tibo De Wilde en David Van Autreve

In groep B ging de strijd om plaats 1 vooral tussen Luc en Randy, beiden wonnen alles en dus moest de onderlinge partij bepalen wie de groep won, Randy trok daarbij aan het langste eind, omdak Luc zichzelf schaak zette en de partij geclaimd werd. Er mag ook gezegd worden dat Randy, ondanks de knappe 7/7 in de groep in de laatste ronde toch wat geluk kende tegen zijn leerling Lars Smet.

Een compleet ander verhaal in groep B: bij de pauze stond Tibo Lachaert aan de leiding met 3.5/4, Ben, Sven en Koen hadden 3/4 nadat Koen verloor van Ben, Ben van Sven en Sven van Koen. Na de pauze kon Ben echter een inhaalbeweging maken en haalde hij het uiteindelijk met 6/7. Tibo werd tweede in de groep met een ongelofelijk knappe 5.5/7, voor Koen en Sven.

In de finale moesten de nummers 1 tegen elkaar spelen, 2 tegen 2,….
In die finale speelde Ben een draak van een wedstrijd waardoor Randy de nieuwjaarsblitz wint. Voor de derde plaats haalde Luc het uiteindelijk van Tibo, en ook Koen won zijn laatste match nog. De top 5 is zo:

1 Randy Van Houtte
2 Ben Vintioen
3 Luc Michiels
4 Tibo Lachaert
5 Koen Van De Velde




Geen opmerkingen: