Zoeken op het internet

Google

maandag 13 januari 2014

Mooie overwinning op Landegem 1

Met het nieuwe jaar lijkt Wetteren 1 wel herboren ...
De trend werd gezet door Dirk die met een solide wit- opening de druk stelselmatig kon opvoeren. Fout in de verdediging en mooi afgewerkt. 1 - 0
Randy , ook al met wit , zette het bord in vuur en vlam door een stuk te offeren voor een paar centrumpionnen. Het zwarte paard aan de rand deed niet zo veel en ook hier werd de druk verhoogd tot het verdiende winstpunt er kwam. Mooi : 2-0.
Jan stond gans de partij gelijk en het was duidelijk dat Koen en Luc op winst speelden. Voorzichtigheidshalve aanvaardde Sven dan maar het remisevoorstel. Hij kwam met zwart snel gelijk en leek een stuk te kunnen winnen. Hij dacht er lang over na maar het was slechts schijn.  Hierdoor dreigde hij in tijdnood te komen en de ploeg wilde deze keer geen risico nemen in een gelijke stelling.
Wat later gaf ook Jan remise nadat hij een licht beter eindspel had. 3 - 1
Ondertussen stonden zowal Koen als Luc 2 pionnen voor , nog wat techniek en de mooie 5-1 cijfers waren binnen.
Doordat KOSK gelijk speelde , komt Wetteren nu op de 2 plaats met één punt achter Artevelde.
Hopelijk laten zij nog een steekje vallen en wij niet ...

Ploeg 2 kon ook wel een punt gebruiken en speelde 2-2 gelijk tegen Landegem 3.  Onze oud-gedienden zorgden voor de 2 winstpunten.  Daniël als eerste die wel ietsipietsie minder stond in het late middenspel maar de tegenstander verschalkte met een mataanval met D en T.  Ook Walter op bord 1 kon het laken naar zich toe trekken , mooi zo !  Xavier moest optornen tegen diverse dreigingen en verloor zo een pion. Hij had zeker nog remisekansen maar verloor door een blunder (en sterke vrijpion van de tegenstander) zijn loper.
Tibo maakte met zwart met veel moeite gelijk maar maakte dan een rekenfout (tussenzet niet gezien). 

Geen opmerkingen: