Zoeken op het internet

Google

maandag 2 december 2013

Wetteren 3 wint eerste keer, ploeg 1 en 2 winnen niet

Ronde 5 zorgde voor heel wat verschuivingen binnen de Wetterse ploegen, op maar liefst 4 spelers kon geen beroep gedaan worden waardoor het voor Luc schuiven was met de opstellingen. De eerste ploeg kon maar best niet te veel punten meer verliezen, willen ze nog kans maken op promotie.


Na de collectieve offday tegen Artevelde, nam Wetteren 1 het op tegen Roeselare, op papier (en elo) zeker een haalbare kaart. Centraal stonden de (al dan niet foutieve) offers en blunders. Dirk had redelijk vroeg gedaan: na een blunder van zijn tegenstander Petralia (1853) mochten de stukken in de doos en stond ploeg 1 op voorsprong. Op dat moment stond het overal nog min of meer gelijk, behalve bij Ben, die vanuit de opening redelijk goed stond, en bij Luc, die iets minder stond.
Randy speelde tegen Logie (1805) met zwart en kwam min of meer gelijk uit de opening, tot tot zijn tegenstander besloot een (foutief) offer te doen. Het spel kabbelde voort met lichte compensatie voor Logie, die na lang spelen zich nog uit een verlies wist te forceren. Uiteindelijk kwamen beide spelers remise overeen. Daarna volgden al vlug andere uitslagen:
Koen speelde met wit tegen Feys (2084) en stond zo goed als heel de match gelijk, maar kwam in tijdsnood waardoor hij een stuk verloor, en even later de match.
Luc kwam met zwart iets minder uit de opening tegen Maddens (1982), en blunderde even later een kwaliteit. Zijn jonge tegenstander buitte een mindere koningsstelling goed uit en zo ging ook Luc strijdend ten onder.
Ben stond met wit al heel vlug beter tegen De Cat (1986): op zet 10 stond wit redelijk goed ontwikkeld terwijl zwart zijn paard terug naar g8 had moeten brengen en zijn loper van g4 naar d7. Ben maakte van de lakse en slechte ontwikkeling gebruik door een aanval langs de koningsvleugel op te starten, waarbij hij tot 2 keer toe een goed uitziend offer speelde (maar volgens Fritz redelijk dubieus blijkt) maar zijn tegenstander dit weigerde. Zwart slaagde er nog net in lang te rokeren en zijn koning in veiligheid te brengen, maar moest hier wel 2 pionnen voor geven. Na een aantal combinaties van wit en een blunder van zwart was het Wetterse punt binnen.
Zo kwam alle druk op de schouders van Walter te liggen, hij moest met wit winnen tegen tegen Bleys (1830). Na een Slavische opening hielden zowel beide spelers elkaar in evenwicht en zo kwam er een eindspel van 6 tegen 6 pionnen op het bord. Er was echter geen doorkomen aan zodat de match remise werd.
De eindstand is dus 3-3 gelijkspel. Waregem heeft echter verloren maar Artevelde heeft gewonnen waardoor de kloof met Artevelde 3 punten bedraagt.


Tegen Wachtebeke,de 2de in de rangschikking, had ploeg 2 bijna een gelijkspel. Daniël heeft rond 19:45u nog een mogelijke geforceerde remise gemist.
Xavier speelde ook remise omdat hij geen mogelijke aanval meer zag en een eindspel durfde hij ook niet aan omdat ‘hij zichzelf kent in tijdnood’, aldus Xavier.
Johan VH verloor tegen Bart Audenaert in het ruilvariant van het Frans.
De enige overwinning kwam van Tibo die op zijn verjaardag een mooie partij heeft gespeeld  met de stevige Slavische verdediging, na een tactische combinatie won hij de kwaliteit en ook de wedstrijd.
Met dank voor zijn verjaardagscake.
Volgende wedstrijd zal tegen het sterke Opwijk zijn en daarna komen de zwakkere ploegen aan beurt.

De spelers van onze 3de ploeg hadden blijkbaar nog andere plannen voor de zondagnamiddag want tegen 16h15 had iedereen al gedaan.
Freddy was eerst, speelde met zwart tegen Patrick Clays (1417) zijn gekende stijl van alles of niets maar hij overzag een mat met dame en paard (0-1).
Allerlaatste reserve Nico was opgeroepen om Johan te vervangen op bord 1 en speelde met wit tegen Koen Dhuyvetter (1711).
Nico kwam iets beter uit de opening (Sämisch variant Koningsindisch) maar na afruil van enkele stukken en de dames stelde zijn tegenstander remise voor die na enkele seconden diep nadenken aanvaard werd     (0.5-1.5).
David mocht op bord 4 aantreden tegen Luc Buysse (1100) en strafte vlak na de opening een foutieve zet af waardoor hij een stuk won. Zijn tegenstander drong nog even aan maar besefte vlug dat het verloren was (1.5-1.5).
Klaas speelde met wit op bord 3  tegen Rudy Naudts (1151) een scherpe variant van het Frans met h4 en Th3. Na wat vuurwerk won hij een pion en toen even later ook zijn stukken perfect opgesteld waren was het vlug gedaan (2.5-1.5).

Ondanks (of dankzij) dat er met een noodploeg werd gespeeld heeft Wetteren 3 zijn eerste overwinning binnen dit seizoen, hopelijk is de trend gezet !!.

Geen opmerkingen: