Zoeken op het internet

Google

maandag 16 december 2013

Wetteren 1 wint maar overtuigt niet, Wetteren 2 verliest, ploeg 3 speelt gelijk

Voor Wetteren 1 was het voor de zoveelste keer dit seizoen een match die gewonnen moest worden, en liefst zo ruim mogelijk daar er nog een (water)kans op promotie is. Voor de tweede ploeg was een winst ook meer dan welkom, maar dan om een rustig seizoen te kunnen doormaken.


Wetteren 1 trok naar Izegem, en nam het op tegen een ploeg die, behalve op bord 1 waar het verschil ongeveer 70 elopunten bedroeg, minstens 200 punten lager was op elk bord. 

Als eerste had Dirk gedaan. In het middenspel won hij pion tegen De Brouwere (1717) en het eindspel speelde hij simpel uit (Izegem 1- Wetteren 1: 0-1). 

De volgende die de stukken in de doos kon steken was Randy: na zich goed ontwikkeld te hebben in de opening, begon hij met wit langs de koningsvleugel te drukken en hij strafte minder positiespel en een technische fout van Deleu (1461) genadeloos af (0-2). 

Nog voor de tijdscontrole stond het al 0-3 want ook Ben haalde vlot het punt binnen. Met zwart kwam hij ongeveer gelijk uit de opening, waarna hij begon te combineren langs te damevleugel tegen Verhaeghe (1697) en vlug 2 pionnen won. Wit leek even tegenspel te hebben met een (dreigende?) aanvallende stelling langs de koningsvleugel, maar toen wit besloot foutief te offeren, was ook deze wedstrijd gedaan.

Jan speelde opening en middenspel met zwart tegen Vandenbussche (1815) heel rustig en won naar het eindspel toe een pion. Zijn tegenstander was daarna een vogel voor de kat door een slechte pionnenstructuur en Jan toonde hoe de kunst van het afwerken in eindspel vlot en mooi gedaan kon worden (0-4). 

Koen speelde op bord 1 tegen Vandenbroucke (2092) en kwam iets beter in het middenspel, waarna hij de stelling (nodeloos) begon te compliceren en zichzelf in de problemen bracht. Tijd bleek een grote vijand te zijn en na een zet over het hoofd gezien te hebben, moest Koen opgeven (1-4). 

Als laatste was dus Luc nog bezig tegen Denys (1958). Luc kwam beduidend beter uit de opening en ook in het middenspel had hij aanval en initiatief. Maar ook hier bleek tijd spelbreker te worden en Luc verzwakte in tijdsnood zijn pionnenstructuur waardoor hij na de tijdscontrole in een ongelijk lopereindspel met 2 pionnen minder terechtkwam. Misschien dat er ergens nog een remise inzat, maar Luc moest na een lange strijd toch het hoofd buigen (2-4).

 De winst voor de eerste ploeg was dus redelijk vlug binnen, maar gezien de (elo)sterkte van de tegenstander werd gehoopt op (toch zeker) een 5-1… Het belangrijkste is dat er geen steek is laten vallen waardoor de kans op de titel toch nog bestaande is, daar Wetteren nu 4e staat op 2 punten van leider Landegem 1! Het kan dus nog.


Op verplaatsing naar SC Gambiet Opwijk, een sterke ploeg en 1ste in de rangschikking.Wij moesten het optornen tegen twee beloftevolle jeugdspelers met Ninja look.De gebroeders De Block.

Op bord 1 kon, Walter een remise halen tegen De Block Yordi die het London systeem hanteerde.
Op bord 2 eveneens een remise voor Sven in een Scandinavische opening met een dame eindspel.
Op bord 3 verliest Freddy de partij na een overweldigende aanval met dame en twee paarden plus een vrijpion tegen zijn koning.
Tenslotte verliest Xavier tegen de andere De Block , Fabio 13 jaar, die met zwart steeds de betere zetten vond tegen het Barcza systeem. 

De remonte van ploeg 2 zal volgende jaar beginnen.



Voor de zesde ronde van de Interclub ging de derde ploeg met volle moed naar LSV Chesspirant, wat in theorie een haalbare ronde was bleek in de praktijk niet helemaal juist te zijn.

Als eerst had Klaas gedaan, Klaas opende rustig met wit tegen de jeugdspeler Van Malderen Dries. Na een 10 tal zetten zag Klaas dat hij toch beter stond en won niet alleen een pion maar ook zijn stelling was beter positioneel dan die van Dries.
Klaas speelde rustig door en een paar zetten later zag hij opnieuw een pion winst met een toekomstig mat beeld er bij, zijn tegenstander zag het mat beeld ook en de stukken mochten de doos in en zo stond Wetteren dat eerste puntje voor.

Na een klein half uurtje had ook Johan gedaan: Johan begon rustig met wit en alles zag nog redelijk gelijk uit maar hij had zodanig een manier gevonden voor een aftrekschaak op te bouwen dat hij maar moest wachten op het moment dat hij zijn plan kon voltooien en plots kon Johan zijn plan uitvoeren. Een simpele pion naar voor waar door zijn tegenstander schaak stond en zijn dame verloor, puntje 2 voor de ploeg was ook binnen.

Alles zag er tot nu toe redelijk goed uit en het was aan de jeugd om het af te maken, Lars bouwde met wit rustig zijn stelling op en alles leek rustig.
Er werden wat stukken en pionnen geruild en plots stond Lars zijn dame achter en leek het niet meer haalbaar. Echter bleef Lars niet bij de pakken zitten en bleef aanvallend uit de hoek kommen, zijn tegenstander panikeerde niet en kon na een 40 tal zetten toch de mat geven.

Nu was David nog als enige bezig het was er op of er onder voor de ploeg.
Echter had David geen geluk en kwam slechter uit de opening met zwart want hij moest één pion offeren voor toch zijn koning veilig te kunnen stellen.
David had echter nog een lastige partij te gemoed en door de zware hoofd pijn van de afgelopen examens kon hij zijn minder stelling echter niet goed maken en zo ging Wetteren 3 naar huis met een gelijk spel.

Geen opmerkingen: