Zoeken op het internet

Google

maandag 22 april 2013

Ben op zucht van titel Oost-Vlaanderen

Ben Vintioen was de Wetterse hoop op een schitterend eindklassement sinds Randy gedeeld eerste eindigde twee jaar geleden op het BK. Ben speelde een heel toernooi heel solide, mooi en vooral rustig schaak en dat resulteerde in een schitterende 5/6. Enkel tegen Vanhee zat er misschien meer in, maar uiteindelijk werden er slechts twee remises gespeeld.

Tegen Frederik Roels werd het ongemeen spannend de laatste ronde. Nico Ramacker en ben deelden de eerste plaats, maar bij winst won Ben de open titel op scheidingspunten. Zelfs Randy en Xavier kwamen elke vijf a 10 minuten kijken hoe beide borden het deden.

Ben kwam vrij droog uit de opening echter. Remise zou al snel een logische uitslag zijn, zeker toen Vanhee en Ramacker vuur op hun bord kregen. Twee lopers en twee torens van Vanhee tegen Dame en 2 paarden van Ramacker! Het zag er niet slecht uit, maar de mist moest eerst opklaren vooraleer er een beslissing voor remise kon genomen worden door Ben. Ben twijfeld echter heel veel om remise voor te stellen, maar ook Randy zat met het gevoel beter rustig voort te spelen en af te wachten tot de mist opklaarde bij Ramacker. Echter ineens sloeg het noodlot toe: Vanhee blunderde en Ben moest winnen voor de titel of allesinds remise spelen voor top 2 en ticket voor de gesloten reeks van volgend jaar.

Ben probeerde en probeerde, maar zag steeds meer in dat er geen doorkomen aan was. Frederik speelde zelf immers voor de tweede plaats en speelde zelf voor de winst. Ben stelde dan maar tot drie keer toe remise voor, maar stilaan werd duidelijk dat Ben steeds minder en minder kwam te staan. Uiteindelijk bleek het dameeindspel gewonnen voor Roels...

Doodjammer natuurlijk, want voor het tweede jaar op rij haalt Ben wel het podium op het Ligakampioenschap, maar beide op de derde plaats. Hij haalde wel de prijs voor eerste junior, maar de ontgoocheling was overduidelijk aanwezig.

Toch moet het gezegd worden: Ben speelde dit seizoen buitengewoon goed! Ondanks deze ontgoocheling mag hij in juni opkijken naar zijn eerste rating boven de 2000 elo !!

Overigens haalde Randy 1.5/6 in de gesloten reeks en misschien nog een ticket voor het Vlaams Kampioenschap Gesloten. Xavier in de open reeks haalde 2.5/7.

Geen opmerkingen: