Zoeken op het internet

Google

zondag 3 maart 2013

Wetteren 2 scoort maximaal

Met ons vieren, Daniel, Xavier, Fred en ikzelf, tegen de jeugd van Zottegem ten strijde. Niet alles zo goed kunnen volgen, maar de openingen kwamen toch niet allemaal uit het boekje. Daniel was de eerste om met winst te kunnen afronden, stond al vrij vroeg beter en werkte mooi af. Ik zelf was ondertussen van een pionnetje voor, naar twee pionnetjes voor, naar een loper + 2 p, en tenslotte naar L +2p + toren voor gevorderd, maar mijn tegenstrever speelde verder tot het bittere einde met mat. Dus nog een remise was voldoende.
Fred zat bedenkelijke gezichten te trekken, maar bleek toch een pionnetje voor te staan. Xavier staat meestal een remise toe in dergelijke situatie, maar kwam nu een stuk voor, en speelde dus verder voor winst. Een paar zetten verder kon hij zijn paard plaatsen met een 3-dubbele aanval, op toren, dame en het gepende paard van zijn tegenstander. Een paar zetten verder 3-0 dus.
Fred kwam ondanks alle pijnlijke gezichten van langs om beter te staan, om tot slot in een eindspel te verzeilen L+2p+K tegen P+K, dus niet echt waar spannend meer. Eindresultaat 4-0.

Geen opmerkingen: