Zoeken op het internet

Google

woensdag 30 mei 2012

Randy wint ratingprijs -2100

De Memorial van Leeuwen was gedurende de eerste ronden een zeer goed toernooi voor onze Wetterse jeugdspelers Randy en Ben. (alhoewel Randy ook al ouder begint te worden) In ronde 6 volgde het onderlinge duel, waar Randy met zwart won. Met 4/6 kon hij bij winst de laatste ronde 2e of 3e worden, maar Moens (1988) dacht daar anders over. Een schitterende tactische combinatie in 7 zetten werd gezien door Randy, behalve dat er nog een belangrijke zet 8 was. Doodjammer, maar Randy eindigt 7e in het eindklassement en wint de Ratingprijs -2100 van 70 euro.
Ben kon zijn elo's oppoetsen bij winst de laatste ronde tegen Bauwens (1650). Met zwart won hij heel snel twee pionnen. Toen ik tien min later terug kwam, had hij reeds een pion geblunderd en stond de koning in het midden! De rest van de partij was alleen maar achtervolgen. Ben scoort 3/7 met een TPR die toch onder zijn elo ligt.

Overigens won Randy vrijdag ook het Kermistoernooi  in Laarne. Hij verloor de eerste ronde nog van Sven, maar scoorde daarna 9.5/10, waardoor hij in een laatste onderlinge duel tegen Peymani (1950) toch kon winnen. Ben werd derde, Sven vijfde.

Geen opmerkingen: