Zoeken op het internet

Google

zondag 29 januari 2012

Mooie overwinning op Westerlo !!

Westerlo miste zijn eerste bord vanwege examens. Toch zag het er lange tijd niet zo goed uit maar door de kanteling van de kansen bij Koen werd het nog een zware overwinning.
Dirk met zwart kwam volledig gelijk uit de opening maar doordat er vele stukken werden geruild was er nog maar weinig "spel" te beleven.
Walter kwam met zwart wel een pionnetje voor maar had problemen met zijn achterstand in ontwikkeling. Hij verloor zijn pluspion en de ongelijke lopers zorgden opnieuw voor een puntendeling.
Luc met wit zocht gans de partij naar een voordeeltje , tot in het eindspel maar kwam zeker nooit gewonnen te staan. Ook hij moest berusten in een puntendeling.
Doordat Koen zijn dame had moeten offeren voor T en L (en dus ergens wel verloren stond) moest Roland op winst blijven spelen. Zijn tegenstander kwam met zwart al snel gelijk toen hij het centrum in handen kreeg. Maar zoals gezegd , Roland speelde verder
en kreeg geleidelijk de betere stelling hetgeen zich vertaalde in pionwinst. In het eindspel klaarde hij de klus.
KOen had inderdaad in een Benko zijn dame moeten geven voor T+L. Hij probeerde nog een vesting op te bouwen maar de witte dame kwam binnen en een snel einde leek in zicht. Tot plots de kansen keerden en de zwarte torens ook binnenkwamen in de witte stelling. Toen ook de L er bij kwam sloot het matnet zich volledig.
Jan tenslotte bouwde een klassieke drakenvariant op en stormde naar voren. Toen zijn tegenstander een belangrijke tempo verloor , won Jan de dame tegen T+P. Jan maakte wel zorgvuldig af zodat we wonnen met 4,5 - 1,5.

Geen opmerkingen: