Zoeken op het internet

Google

zondag 24 juli 2011

Bart in Pardubice deel 1

Onze kersverse Belgisch kampioen probeert in het sterk bezette tornooi van Pardubice verder op zijn elan te spelen, of dit lukt kan je in onderstaand verslagje lezen.
Als nummer 38 van de 279 deelnemers kan je je al inbeelden dat er geen echt gemakkelijke tegenstanders zijn zeker als je weet dat er veel (vooral russische) jeugd aanwezig is die op een norm aan het jagen zijn.
Ronde 1 met zwart tegen de jonge russische speler Maxim Kulagin (2263) die een zeer scherpe variant van het frans speelde met het idee alles of niets en het werd ... niets. Bart had de stelling onder controle en na de aanval te hebben afgeslagen was het vlug gedaan. (1/1)
Ronde 2 met wit tegen de knappe Alina Kashlinskaya (2360) die al is ze nog geen 18 jaar toch al WGM is. Het werd from Russia with love (mooi, intelligent en dodelijk), na een mindere zet van Bart liet ze zien tot wat russische vrouwen in staat zijn. (1/2)
Ronde 3 met zwart tegen de Oekrainse IM Igor Varitski (2273), het werd de afruilvariant van het frans waarmee wit duidelijk met remise tevreden was, dat werd het ook. (1,5/3).
Tot hier deel 1 van Bart in Pardubice, deel 2 zal na ronde 6 gepubliceerd worden.

Geen opmerkingen: