Zoeken op het internet

Google

donderdag 24 februari 2011

Bart, Ben en Randy spelen de toernooien

Vanzelfsprekend speelt Bart het sterkste toernooi: het Batavia GM-toernooi te Amsterdam. Hij staat tweede geklasseerd, maar het scheelt qua elo amper een aantal punten met de rest van de gesloten reeks.
Voor de rustdag had Bart een goed toernooistart met 3/5 (4 remises, 1 winstpartij), waar hij elke ronde mooi spel bracht (Fritz volgde mee :) ), behalve in ronde 1, waar op een gegeven moment g4!! onmiddellijk gewonnen was voor Bart.
Indien Bart nog voor de GM-norm wil gaan, moet hij nog 3.5/4 halen. Theoretisch haalbaar, maar in de praktijk bijna onmogelijk. Maar duimen doen we zeker!!

Ben speelt dan weer mee het Open Oost-Vlaams Kampioenschap, waar hij na vier ronden nog altijd ongeslagen was, maar waar hij nu Roels Frederik (1968) partij gaf. Na een pionblunder, offerde Ben correct een pion, want Roels had nog altijd koning in het midden. Roels kon enkele zetten later echter de koning in veiligheid brengen en moest er maar één pion voor weergeven. Dit bleek een pion te zijn die genoeg was voor de winst. Ben staat nu knap 6de met 3/5, en speelt nu tegen Baeten Yves (1656). Succes Ben!

Randy tenslotte speelt mee in het Lentetoernooi van Aalst. Na een uitstekende toernooistart met 2.5/3 ging hij door op zijn elan door eerst een aarzelende remise te spelen tegen Roels Frederik (1968), om daarna te winnnen van Verlinden Robijn (2032) en Van Den Bossche Gunter (1902). Vooral de laatste partij was een zeer mooie. Met 5/6 staat hij nu knap eerste met een TPR van 2233. Volgende ronde wacht hem Lot Diederik (2045).

Geen opmerkingen: