Zoeken op het internet

Google

maandag 6 december 2010

Zwaar verlies tegen rechtstreekse concurrent

Nadat onze eerste ploeg tegen de sterkere ploegen verloren had en een schitterende overwinning tegen een verzwakt team, mochten we gisteren thuis spelen tegen Borgerhout. Borgerhout had zich op bord 2 echter versterkt met een 2250, waardoor het ineens een sterke ploeg bleek, met nog 2000 op het laatste bord!

Walter was als eerste klaar. Zijn Portugese tegenstander drukte een beetje tegen de Slavische opening van Walter, maar een vroege remise was toch het resultaat. 0.5-0.5 Intussen kwam Dirk zeer goed te staan en forceerde remise na drie keer dezelfde stelling. Na de partij bleek echter dat de stelling een pak beter was voor Dirk, die minstens een pion ging gaan winnen! Doodjammer, maar helaas. 1-1 Roland kreeg een offerende tegenstander tegenover zich en na enige zetten bleken de offers te sterk. 1-2 Daniël kwam wat minder uit de opening. De loper op g2 en later f3 had te weinig bewegingsruimte en dat bleek Daniël zijn duidelijke verzwakking te zijn. 1-3 Erwin speelde zijn eerste elopartij sinds ... (wie zal het zeggen?!), maar deed dit erg goed. Erwin kwam wat minder te staan in het middenspel, maar door uitstekend verdedigingswerk, speelde hij toch een mooie remise. 1.5-3.5 Koen kwam mooie uit de opening. De paarden op e4 en c4 waren erg sterk, maar jammer drong zijn tegenstander na wat geruil toch binnen in de stelling van Koen. 1.5-4.5 Luc speelde een Aljechin, maar ergens moet het misgelopen zijn, want de pion die geofferd werd, verloor Luc gewoonweg. Het toreneindspel was nog de beste keuze, maar het mocht niet baten. 1.5-5.5 Randy kwam gelijk uit de opening, maar wist door een uitstekend paard op c5 de kwal te winnen. Ongelukkig als hij was kwam het eindspel niet zo goed uit voor hem. Randy probeerde nog tot bijna 8 uur, maar tevergeefs. 1.5-6.5

Een zwaar verlies dat ons naar de laatste plaats brengt, want intussen kon Opwijk een enorme stunt neerzetten door het sterkere Zottegem opzij te zetten. Na de winterstop zal het moeten gebeuren!!

Geen opmerkingen: