Zoeken op het internet

Google

maandag 11 oktober 2010

Normaal verlies Ploeg 1 , Ploeg 2 op kop !!!

De speciale speeldatum 10/10/10 bracht niet een speciale verrassing voor Ploeg 1.
Integendeel , het werd een verwachte , zij het iets te zware nederlaag tegen een andere titelkandidaat Jean Jaurès : 1,5 - 6,5.
Was Luc de laatste klaar in Deurne , deze keer was hij eerst met een overziene combinatie en uit ! Dirk met wit speelde een solide gesloten Siciliaan en Chris Gheysels vertrouwde zijn stelling niet : remise. Randy verdedigde aanvankelijk stug en remise behoorde zeker tot de mogelijkheden tot hij een kwaliteit offerde. Eén variant ging jammer genoeg niet op. Walter kon een voorbereiding spelen in het Slavisch maar de ervaren Groffen ging daar niet op in en speelde verder met compensatie voor een pion. Op een bepaald moment stond Walter 3 pionnen voor maar toen was de druk al overweldigend. 0,5-3,5 Ook Ben verdedigde lange tijd zeer goed maar kwam toch duidelijk minder te staan. Toen hij zijn koningsvleugel vrijwillig verzwakte greep zijn tegenstander zijn kans. Roland kwam ongeveer gelijk uit de opening maar won in het middenspel plots een pion. Er volgde ruil van enkele stukken maar het dubbel toreneindspel met pion meer bleek te moeilijk om te winnen 1-5 Koen en Jan waren het langst bezig : Koen stond beter na de opening maar verloor geleidelijk aan de greep op de stelling. Het eindspel met een pion minder was kansloos. Jan daarentegen kwam in het verre middenspel een gezonde pion voor maar de ongelijke lopers boden weinig winstkansen ondanks zijn verwoede pogingen: 1,5-6,5.

Ploeg 2 daarentegen won een belangrijke match voor de titel !! Klaas , die zijn eerste partij speelde moet er duidelijk nog wat inkomen na een lange zomerstop , want hij blunderde en kon samen met Luc aan de toog ... Geen nood want Freddy wist een slechter eindspel remise te houden tegen de ons bekende Achiel. Johan M kwam in het middenspel al snel een stuk voor en leek gezapig af te stevenen op een vol punt. Tot hij een blunder van jewelste deed , die zijn tegenstander gelukkig niet zag ! Oef ! 1,5 - 1,5 Daniël moest dus de match beslissen en der alte deed dat voortreffelijk : hij won enkele pionnen in het middenspel en al kostte het nog veel concentratie in het eindspel : hij liet de vis niet meer glippen : 2,5-1,5 !!
Proficiat !!

Geen opmerkingen: