Zoeken op het internet

Google

zondag 19 september 2010

Favorieten laten het afweten

De 'mindere goden' lieten vrijdag van zich horen bij de eerste ronde van het Open Wetteren. Slechts 6 deelnemers, maar wel 10 ronden. Dubbele ronden dus. Luc Michiels was daarbij dé grote favoriet: met 300 punten steeg hij uit boven de elo's van Randy Van Houtte en Daniel Leus. Vintioen Ben, D'Haene Peter en Van Hoecke Luc vervolledigden het lijstje.

Ronde 1 bracht meteen een mooie match: leerling Ben tegen coach Luc M. Luc speelde een Aljechin en Ben kon de stelling goed solide houden. Hij won een pion, maar na een knap offer van Luc won hij de pion terug en was de stelling volledig in evenwicht. Remise

Randy kwam ruim 40 minuten te laat en had onmiddellijk een serieuze tijdachterstand tegen Peter. Randy speelde zijn vertrouwde Fisher, maar ipv wit was het zwart die aanviel! Peter speelde erg zelfverzekerd en gaf Randy enkele harde klappen. Knappe overwinning en Randy direct op achtervolgen aangewezen.

Luc VH won de kwaliteit in een Slavische opening, maar kon dat niet verzilveren. Integendeel, met enkele mindere zetten verloor hij zelf nog de partij! Zo sluit Daniël samen met Peter aan bij de leiding.

Geen opmerkingen: