Zoeken op het internet

Google

zaterdag 24 juli 2010

Randy start met 4/4 in Zomertoernooi

Het Zomertoernooi werd na een jaar vana fwezigheid nieuw leven in geblazen, onder de goede zorgen van toernooileider Sven Carlier. Op basis van zijn paringsysteem wordt alles in goede banen geleidt.

In de eerste ronde zorgde Sven (1841) meteen al voor een stunt: na reeds 20 zetten won hij na een grappig trucje van Luc Michiels (2171). Randy Van Houtte (1857) kon winnen tegen Luc Van Hoecke (NG) na een goed opgebouwde Slavische opening.

Ronde 2 dan maar waar de leiders meteen tegen elkaar mochten: Sven en Randy. Randy kwam met af met een nieuwtje in de O'Kelly opening en dit bleek vrij goed te zijn. Hij kwam wat beter te staan, maar ineens kon Sven toch een klein voordeeltje halen. Daarna kon Randy ineens zomaar een stuk winnen, maar door een verkeerde inschatting verloor hij de kwaliteit (!?) voor een pion. Sven zat echter zo goed als door zijn tijd en stelde remise voor. Randy speelde verder en kon alsnog promoveren en winnen. Luc Van Hoecke verloor in een Benoni van Luc Michiels na een pionverlies.

Ronde 3 en 4 brachten een tweestrijd tussen Sven en Randy met zich mee. Er waren immers geen andere deelnemers. In de eerste partij kwam Randy (met wit) af met een pionoffer en dit bleek goed te zijn: na reeds 18 zetten was de buit binnen. In ronde 4 drukte Randy Sven langzaam maar zeker weg en won eerst een toren, vervolgens nog een stuk en daarna nog een toren.

De stand na 4 rondes:
1. Van Houtte Randy (1857) 4/4
2. Michiels Luc (2171) 1/2
3. Carlier Sven (1841) 1/4
4. Van Hoecke Luc (NG) 0/2

Geen opmerkingen: