Zoeken op het internet

Google

zondag 28 februari 2010

Wetteren 1 kan sterke start niet afmaken

Relatief snel kwam Wetteren 2-0 voor door zeges van Dirk en Ben.
Dirk met wit sloeg een snel remise aanbod terecht af en won enkele zetten later een pion. De vrijpion gaf al snel de doorslag en Dirk haalde zijn 2e zege op rij !
Ben is momenteel de onbetwistbare topscorer. Vandaag speelde hij met zwart een wing-benoni en kreeg het initiatief op de damevleugel. Hij zadelde zijn tegenstander met een zwakke b-pion op en wat later was deze een hapklare brok. Wat later viel de beslissing.
Jan speelde zijn geliefde draak , deze keer vervroegde draak. De stelling werd uiterst gecompliceerd (zoals we van Jan gewend zijn) Zijn jongere tegenstander zette een grootse koningsaanval op en rondde heel mooi af met een offer-combinatie.
Ondertussen begon Randy in de problemen te komen. Hij had nochtans de opening en het middenspel degelijk gespeeld en kwam in een ongeveer gelijk eindspel. Een kleine onoplettendheid en zijn stelling viel totaal in elkaar , jammer.
Luc met wit kwam beter uit de opening maar zijn tegenstander verdedigde taai en er kwam een ingewikkeld eindspel met elk 2T+2stukken op het bord. Luc was zeer behoedzaam voor de vijandelijke vrijpion en zijn koning leek deze makkelijk te stoppen. Tot hij een combinatie overzag met deze vrijpion in de hoofdrol ...
Walter kreeg een Orangoetan tegen maar ving deze gorilla met gemak op. Zijn loper stond wel slecht op a8 maar toch moest deze stelling te houden zijn geweest. Ook hij overzag een kleine combinatie met een 4e nul als gevolg.
Duidelijk een offday als team , volgende keer beter !!

Geen opmerkingen: