Zoeken op het internet

Google

zondag 7 februari 2010

SUSPENS in Borgerhout !!!

Borgerhout 2 had zich versterkt , de 2 laatste borden van ploeg 2 speelden mee in 1e afdeling. Daardoor kwamen we uit tegen overal +2100.
Na 3 uur spel stond Wetteren er algemeen gesproken het beste voor. Roland had in betere stelling al eens remise voorgesteld maar prompt geweigerd door zijn tegenstander , die dan ook 300 elo meer had ... Afin , we zouden onze huid duur verkopen en dat deden we met veel brio.
Luc met zwart speelde nog maar eens een Aljechin. Zijn gekende tegenstander Andy Baert 2250 , vloog er van meet af aan in maar verwaarloosde zijn ontwikkeling. De 1e les in stap6 gaat over koning in het midden en Luc moest dus maar bewijzen daar iets van af te weten. Inderdaad werden de dames op het bord gehouden en werd consequent de vijandelijke koning opgejaagd. Wit offerde nog een kwal voor een pion maar dat bood geen enkele kans in het eindspel : 0-1.
Ondertussen had zich op bord 6 een drama voltrokken : Ben tegen 2100 weerde zich dapper en won ei zo na een stuk. Zijn tegenstander had geluk nog over een pointe te beschikken. Beiden gingen dan maar een erge tijdnood tegemoet. Daarin kwam Ben al maar slechter en toen hij op de 40e zet zijn dame zomaar verloor , gaf hij onmiddellijk op. Dat was geen goeie beslissing want zijn tegenstrever was ondertussen door zijn vlag gegaan !!! Ongelooflijk , maar zo werd het 1-1. De scheidsrechter stond er met zijn neus op en verklaarde eerste de opgave te hebben gehoord en pas achteraf gezien te hebben dat de vlag gevallen was ...
Jan was ook klaar tegen de 40e zet. Tegen een gesloten Siciliaan verdedigde hij keurig en kwam nooit slechter. De remise is dus een logische uitslag van sterke Jan.
Was het door Bens ongelukkige partij dat de Wetterse moed in de schoenen zonk , wie weet. Na de tijdscontrole stonden Roland en Walter nog gelijk (sterk gespeeld !) , maar toen overzag Walter een combinatie en ging ook Roland met zijn 2 T tegen D+pion den boot in.
Randy had gans de partij wat minder gestaan maar stug verdedigd. In het eindspel kwam hij zelfs wat beter. Het pleit was echter beslecht en hij nam dus maar de remise aan. 4-2 verlies dus maar wij hebben gevochten als Wetterse leeuwen en het had gekund !

1 opmerking:

Randy zei

Ik ben er net achter gekomen dat Borgerhout 1 en Artevelde 1 twee ploegen zijn die gedegradeerd zijn uit tweede vorig jaar. xp