Zoeken op het internet

Google

zondag 24 januari 2010

Verzwakte ploeg 1 laat zich niet verrassen !!

Jan had al vroeger afgezegd en Walter had zich gisteren ziek gemeld zodat de thuismatch tegen Hoboken 2 een moeilijke klus leek te worden. En dat werd het ook :
Roland had als opdracht om niet te verliezen maar kwam eigenlijk zeer goed na de opening. Hij speelde een sterk paard naar e5 en leek een gevaarlijke aanval te zullen opzetten. Waren het de onduidelijke stellingen op de andere borden of zag hij een lange partij niet zitten , wie zal het zeggen , maar plots stelde hij remise voor.
Hoboken verstond er niets van want ze besloten om een kwartier te wachten op de andere borden. Maar hoe langer ze wachtten , hoe onduidelijker het werd , dus namen ze maar vlug het zekere : remise.
Eén bord was al vrij vlug duidelijk : Randy , ooit nog met 5p/5 , zocht het te ver in een moeilijke stelling en verloor een kwal. Hij bood nog lang weerstand maar een onvermijdelijke nul werd zijn deel. Geen nood want zowel Sven als Ben stonden ondertussen een pion voor.
Sven leek wat minder te staan na de opening maar kon toch doorbreken op de damevleugel en won na een fout van zijn tegenstander een pion. Een veropgerukte pion werd plots een vrijpion op b2 en wat later was onze eerste zege binnen. 1,5-1,5
Bens tegenstander offerde een pion in de opening en kreeg zware compensatie. Het werd een ingewikkeld kluwen en naar het schijnt moest Ben eens verloren hebben , maar achteraf is alles makkelijk ... Ben wikkelde goed af naar een paardeneindspel en logische winst met zijn pluspion. 2,5-1,5
Dirk kwam passief uit de opening en kreeg een kanjer van een konigsaanval over zich heen. Zijn tegenstander offerde een stuk voor 2 pionnen en leek beter te staan. Maar van zodra de zwarte paarden loskwamen uit de penning , bestormden zij op hun beurt de witte koning met dodelijk resultaat. 3,5-1,5
Luc met wit kreeg een klein plusje uit de opening en won met wat complicatie een pion. De ongelijke lopers maakten de stelling reuze gevaarlijk en toen hij de pluspion verloor , ging het naar een gelijk eindspel. 4 - 2 een felbekampte overwinning !

Geen opmerkingen: