Zoeken op het internet

Google

zaterdag 7 november 2009

Oost-Vlaamse Jeugdkampioenschap

In een nogal heftige strijd om de Oost-Vlaamse titels deden Carlier en Van Houtte mee. In een pracour met een reeks van 17 deelnemers waarin -18 en -20 elkaar partij gaven, werkten zij beiden goed mee in het klassement. De 90 minuten elk bepaalden wie Oost-Vlaamse Kampioen werd.

Van Houtte Randy (1797) kende een blunder- of super toernooi. De eerste ronde vormde alvast geen probleem tegen D'Hooge Stijn (0): een halfuurtje was genoeg voor de winst. Ronde 2 werd een blunderpartij tegen Ghyselen Wouter (1995), waar hij al na 12 zetten een stuk verloor. Ronde 3 moest soelaas brengen tegen clubgenoot Carlier Sven (1654), waar hij na een mooi offer 2 stukken tegen toren had. Maar na een tumulteuze eindsfase kon Carlier promoveren, maar verloor jammerlijk door tijd.

Dag 2 begon tegen Poelman Geoffrey (1834) met een mooie stukwinst. De daaropvolgende koningsaanval kon echter moeilijk gestopt worden en Van Houtte moest het stuk terugvinden. In een gelijke stelling verloor hij echter door tijdsgebrek. Van Houtte won daarna weer na een mooie stukmat tegen De Cramer Clint (1335). De laatste ronde tegen Verhalle Elias (0) vormde in de opening even een probleem, maar daarna kon Van Houtte vrij makkelijk het punt binnenhalen.

Zo scoorde Randy 4/6, wat goed genoeg is voor de gedeelde 4de plaats in het eindklassement, maar ook voor een 3de plaats bij de -20. Hij haalde dus de 3de plaats op het Oost-Vlaams Jeugdkampioenschap -20 en heeft een ticket voor het Vlaams Jeugdkampioenschap 2010!!

Carlier Sven (1654) had de eerste ronde Rawoens Jonas (0) tegen, maar ook hij won al na een klein uurtje spelen. Ronde 2 tegen Roos David (1920) was een zware paring, maar Carlier speelde Roos volledig weg, maar verggat het af te maken. Na wat geruil kwamen de ongelijke lopers op het bord: remise. De volgende ronde tegen Van Houtte verloor hij dus. (zie hierboven)

Dag 2 speelde hij de eerste ronde tegen Van Parys Quinten (1064), waar hij in de opening na een klein foutje een pion verloor. Carlier bleef echter aanvallend spelen en kon toch nog het punt halen. Carlier had echter pech met de paringen en speelde de vorige ronde tegen Roos Adrian (2172), waar hij na een goede opening toch de kwaliteit verloor. Even later verloor hij wéér op tijd... Laatste ronde dan maar, waar hij zich bij winst nog kon plaatsen voor het Vlaams Jeugdkampioenschap, maar moest daarvoor winnen van de Cramer Clint (1332). Hij won gemakkelijk drie pionnen en eens tuk. Punt binnen zou je denken, maar niets is minder waar: een stukblunder en even later een toren die moest afgegeven worden voor een ver gevorderde a-pion. 4 pionnen van Carlier tegen pion en toren van De Cramer was spannend, maar werd toch gewonnen door De Cramer.

Zo ontgoochelde Carlier toch wel wat met een 2.5/6 en een 12de plaats. Hij werd 5de bij de -20.

Geen opmerkingen: