Zoeken op het internet

Google

zaterdag 17 oktober 2009

Johan Matthys neemt de leiding

Johan Matthys is de nieuwe én verassende leider na 2 rondes Open Wetteren. Hij won gisteren na een nerveuze openingsfase tegen Vintioen Ben, die zijn ontwikkeling liet schieten. Minder goed nieuws ook voor Peter D'Haene, die geen oplossing zag tegen de Fischer-aanval van Randy Van Houtte. Carlier Sven poetste zijn blazoen op met een winst tegen Van Hoecke Luc. Daniël Leus speelt nog tegen Van Geyt Amato.

Johan Matthys verbaasd opnieuw

Na zijn overwinning in de eerste ronde tegen Van Houtte Randy, won onze laagste clubgeklasseerde opnieuw, nu van de onfortuinlijke Vintioen Ben. Matthys verraste Vintioen al op zet in met 1. e6. Vintioen speelde gretig verder, maar vergat daarbij zijn koning veilig te stellen. Gooi daarbij nog enkele misstappen in de lichte-stukken-ontwikkeling, en je hebt een vol punt voor Matthys. Een jammere zaak voor de ongelukkige Vintioen.

Carlier vergezelt Matthys, Van Houtte herpakt zich

Carlier Sven was de vorige ronde bye en speelde nu tegen Van Hoecke Luc. Na een theoretische Caro-kann, kwam Carlier met een mooi schijnoffer en ettele zetten later was de winst binnen. 2/2 voor Carlier

Van Houtte moest zich herpakken na ronde 1 en had aan D'Haene geen gemakkelijke tegenstander. Van Houtte was echter wit en kwam natuurlijk weer af met zijn Fisher. Een sterke koningsaaval werd opgestelt en na amper een uur konnen de stukken al in de doos.

Stand na ronde 2:
1. Carlier, Matthys 2/2
2. Leus 1/1
3. Van Houtte, Van Hoecke, Dhooge 1/2
4. Van Geyt 0.5/1
5. D'Haene 0.5/2
6. Vintioen 0/2

Leus en Van Geyt worden in het klassement opgenomen nadat de uitslag van hun partij me bereikt.
3.

Geen opmerkingen: