Zoeken op het internet

Google

zaterdag 24 oktober 2009

Kan Wetteren Afdeling A aan?

De eerste ronde van het nieuwe seizoen van de Oost-Vlaamse Interclubs zit erop en de eerste ronde maakte al meteen duidelijk hoe moeilijk het zal zijn voor onze jeugdploeg om niet laatste te eindigen. Met Van Houtte Randy (1797), Vintioen Ben (1724), Carlier Sven (1654) en Dhooge Achiel (1641) kun je wel spreken van dé underdog van deze Afdeling. De eerste grote test volgde tegen Sint-Amandsberg.

Dhooge en Carlier stunten

Achiel Dhooge speelde tegen Six Stefaan (1939) op bord 4. Een vierpaardenspel kwam op het bord, maar daar bijna alle stukken rond zet 17 al geruild waren, werd al snel remise overeengekomen.

Sven Carlier speelde met wit tegen De Medts Tom (2035) op bord 3. Op zet 5 was al duidelijk dat het een enorm scherpe partij zou gaan worden:
Hier speelde De Medts Kd8 gevolgd door Df3 en Lb7. In die stelling staat Carlier duidelijk beter, maar ergens moet hij iets miszet hebben, want ettele zetten later stond hij kwaliteit achter tegen 1 pion.


Door het voordeel in tijd en de moeilijke stelling werd echter remise besloten.



Van Houtte op zucht van stunt, Vintioen verliest eervol

Vintioen haalde op bord 2 tegen Willen Benny (2090) een Franse opening. Vintioen heeft echter nog altijd enige moeite met deze opening en ook nu bleek al snel het gebrek aan kennis. Een sterke koningsaanval werd opgezet en game over voor Vintioen.

Van Houtte speelde op bord 1 tegen Mahieu Rimsky (2169). In de opening deed Mahieu echter enkele mindere zetten, waardoor Van Houtte iets beter kwam te staan. Van Houtte liet Mahieu echter teveel komen waardoor er ineens een sterk paard op de proppen kwam. Na heel wat heen-en-weer geschuif en wat geruilt te hebben, kwam deze stelling op het bord:

Hier speelde Van Houtte Dd2, maar na Dh3+ Kg1, Df1+ Kh2, g3+, loopt het mat in 3. Maar Van Houtte moest hier Dd1 gespeeld hebben met de dreiging op d8! Het is onduidelijk wat Mahieu hier zou moeten doen.
Al bij al nog een goede start met 1-3. Volgende keer komen de mannen van Zottegem op bezoek.

Geen opmerkingen: