Zoeken op het internet

Google

maandag 19 oktober 2009

Beide Wetterse ploegen op kop na 2 ronden !!

Beide Wetterse ploegen op kop na 2 ronden , wie had dat durven dromen ?
Ploeg 1 kreeg de club uit Brasschaat op bezoek.
Dirk kreeg de Philidor opening tegen maar kwam geleidelijk aan heel goed te staan. Het thema was een sterk paard op d5 tegen slechte loper op e7 (met pionnen op e5 en d6). Maar zwart kon zich losrukken en afwikkelen naar een toreneindspel : remise.
Volgens Dirk was het allemaal niet nodig geweest maar verweet hij zichzelf enkele zwakke zetten te hebben gespeeld.
Geen nood , Jan speelde een moderne opening Benko en liet zich laagdunkend uit over de oldies van openingen die bij Luc en Dirk voorkwamen. Jan kreeg een enorme voorsprong in ontwikkeling en had naar eigen zeggen een heel eenvoudig plan a5,a4,a3,a2,a1=D.
Toen ik een uur later nog eens ging kijken stond de a-pion nog op a6 , eerst zorgde dat voor onrust maar bij nader toezien bleek dat plan nog steeds winnend : 1,5 - 0,5.
Walter , ook met zwart kwam eerst gelijk uit de opening maar de zwarte stukken werkten beter samen en wat later won hij een pion en de partij. Een opsteker na zijn verlies van de 1e ronde ! 2,5 - 0,5.
Luc met wit probeerde het Schots gambiet maar zijn tegenstander weigerde er op in te gaan. Hierdoor kwam Luc lichtjes beter te staan maar zwart vond het juiste plan en kon gelijk maken. Een overgang naar een paardeneindspel zorgde plots dat wit moest opletten. Enkele nauwkeurige zetten waren gelukkig voldoende om het halfje veilig te stellen. 3 - 1
Ben verkeert niet in supervorm en heeft dikwijls problemen met het vinden van een plan kort na de opening. Deze keer ging hij , koste wat het kost , kort rocheren want dat had hem in het open van Wetteren al 2 volle punten gekost. De Franse variant die op het bord kwam , smeekt echter om de lange rochade ... Na korte rochade kreeg arme Ben dan een koningsaanval over zich heen waarbij hij continu moest zorgen geen materiaal te verliezen. Tenslotte moest hij één dubbelpion prijsgeven maar kon stand houden in het eindspel , oef ! 3,5-1,5.
Ondertussen stond Randy al geruime tijd een kwal voor (gewonnen bij een koningsaanval) Toch was het nog een hele klus op de zaak te klaren. Op het einde had hij ook nog de tijd aan zijn zijde want het eindspel was niet meer zo duidelijk.
Al bij al een verdiende overwinning voor de in vorm verkerende Randy. 4,5 - 1,5.

Een mooie zege en onze tegenstander kon niet het excuus inroepen dat ze moesten stemmen over De Wapper , want Brasschaat viel net uit de boom om mee te stemmen...
(bord 2 wel want hij was van Antwerpen)

1 opmerking:

jan de munck zei

ja, een lichte vorm van hubris is mij niet vreemd.
(Hij is trouwens maar tot op a2 geraakt, maar dat was ver genoeg voor mijn tegenstander)