Zoeken op het internet

Google

zaterdag 12 september 2009

Eerste ronde Wetteren gekroond door verrassingen

Met een gesloten reeks is het Open Wetteren niet het populairste toernooi dus, maar dat neemt niet weg dat het niet spannend kan zijn. Dat bewees de eerste ronde duidelijk.

ELO-hoogste Daniël Leus kwam zeer goed te staan met zijn Benko. Achiel D'Hooge probeerde te verdedigen, maar zag op tegen een dubbel pionnenverlies. Na veel om en weer gespeeld te hebben, kreeg Daniël een mooie vrijpion, waarmee hij uiteindelijk mooi de partij kon opeisen.

Second seat Van Houtte Randy kreeg Johan Matthys voor zich. Na op de 12de zet al bijna alles afgeruild te hebben, zag het er remiseachtig uit. Randy en Johan vochten beiden echter tot het bittere einde, maar in een loper tegen paard eindspel, kon Johan zijn paard de doorslag geven.

Peter D'Haene kwam weer met zijn f4-systeem tegen Van Geyt Amato. Na een spannende opening en middenspel, met vooral de tegenstrijdige lopers die voor veel spanning zorgden, werd remise overeen gekomen.

Ben Vintioen speelde een knaller van een partij tegen Van Hoecke Luc. Na amper 10 zetten stond Ben al gewonnen met 3 pionnen voor. Winst leek eraan te komen, maar Ben viel te vroeg aan, want noch paard, noch toren waren ontwikkeld en de koning stond open en bloot in het midden. Zo kreeg Van Hoecke compensatie en toen bezweek Ben onder de druk, stond hij ineens een toren achter. Jammer...

Sven Carlier was bye.

De stand na ronde 1:
1. Leus Daniël 1886 1
2. Carlier Sven 1654 1
3. Matthys Johan 1584 1
4. Van Hoecke Luc NG 1
5. D'Haene Peter 1781 0.5
6. Van Geyt Amato 1150 0.5
7. Van Houtte Randy 1797 0
8. Vintioen Ben 1724 0
9. D'Hooge Achiel 1641 0

Geen opmerkingen: