Zoeken op het internet

Google

vrijdag 22 mei 2009

Vlaams Kampioenschap 2009

Na een mindere eerste dag was het aan dag 2 om onze Wetteraars te laten tonen. Hier volgt het verslag:

Ronde 3:

Randy speelde op bord 9 tegen Staessens Giovanni (1911) met wit en speelde (opnieuw) zijn Fisher-systeem. Randy speelde echter iets nieuws en verassends met het originele plan met koning f2 ipv rokade. Randy verdedigde sexuur, tot Staessens een pion offerde. Even later was het Randy zijn toer om te komen en mt succes: kwal en even later zelf torenwinst. Yes!!

Johan speelde op bord 20 tegen Vervaeck Bart (1608) en speelde een goede openings. Johan speelde de hele aprtij zeer actief, terwijl Vervaeck iets te ijverig was met zijn (te) vroege koningsaanval. Johan verdedigde gemakkellijk en begon steeds beter en beter te komen. Uiteindelijk kon Johan door een bunder van Vervaeck de dame winnen en zo zijn eerste punt binnenhalen.

Bord 21 was voor Ben die Cornelis Werner (1488) voorgeschoteld kreeg. Het koningsgambiet van Ben wierp zijn vruchten af en Ben kwam goed te staan. Door enkele midnere zetten, kwam Werner toch wat terug en er ontstonden kansen langs beide kanten, tot Ben met een knaloffer kwam en even later stond hij 2 pionnen voor en na een blunder van Werner was het over en out.

Sven nam bord 22 voor zijn rekening tegen Cant Gert (1406). Sven speelde een snelle aanval goed uit en kwam goed te staan en won een pion. Sven speelde rustig en goed verder en won daarna zelf nog een pion. Overwinning leek simpel tot Sven blunderde en er ineens remisekansen waren voor Cant. Sven speelde echter goed verder en won alsnog.

Ronde 4:

Randy speelde op bord 7 tegen Feys Jan (1975) met zwart. Randy en Feys hielden elkaar lang in evenwicht en nadat Randy op de twinstigste zet iets beter kwam te staan, stelde hij remise voor, mede door vermoeidheid van deze morgen.

Sven speelde op bord 14 tegen Staessen Giovanni (1911) en speelde zijn draak. Blijkbaar kende Giovanni de agressieve variant van de draak niet erg goed, want hij speelde niet de normale zetten. Staessen bleef echter wel actiever spelen dan Sven en kwam er dan toch nog door.

Bord 15 was voor Ben tegen Van Der Straeten Lieven (1807), een haalbare kaart voor Ben, zeker na zijn fantastische LIga. Zijn opening was echter veel minder: rokade bleef uit, loper en torens bleven achter. Kortom: een zwakke ontwikkeling. Van Der Straeten had het dan ook niet moeilijk om deze fout af te straffen...

Johan speelde op bord 17 tegen Dhuyvetter Koen (1672). Johan speelde het Fisher-systeem en het wierp zijn vruchten af: Johan kwam goed te staan, maar besloot toch te berusten in remise na de twinstigste zet.

Zo zijn de scores als volgt:
Randy op kop met 2.5/4, waarmee hij voor de moment de prijs van de -1900 heeft.
Johan met 1.5/4, stijdt mee voor de -1700.
Sven heeft 1/4, maar zal moeten knokken.
Ben heeft eveneens 1/4, en zal ook moeten vechten.

Wetteren - Vlaanderen: 6.5-9.5

1 opmerking:

De Wetterse Vrijpion zei

Kalm blijven mannen , er is nog niets verloren !!
Aan Randy : hou de concentratie er in!!