Zoeken op het internet

Google

zondag 24 mei 2009

Einduitslag Vlaams Kampioenschap 2009

Na 7 zware ronden was het VSF-Kampioenschap gedaan. Het eindverslag

De laatste ronde had nog veel te bieden: Sven, Ben en Johan streden nog voor de prijs van de -1700, terwijl nog moest winnen voor de -1900.

Randy had echter geen chance met de paringen: met zwart tegen de Rus Gorshkov Leonid (2121). Een onbegonnen zaak, maar Randy weerde zich goed en probeerde met een pionoffer wat aanval te creƫren, maar Gorshkov trapte er niet in en het loperpaar van Gorshkov deed Randy enkele zetten later de das om. 3.5/7 met een gemiddelde tegenstand van rond de 1950 en een TPR van rond de 1900. Hij haalde de 20ste plaats op 50 deelnemers.

Sven deed wat hij kon tegen Van De Wynkele Eric (2094). Sven speelde een goed spel tegen de Aljechin van Van de Wynkele. Deze speelde enkele rare zetten en Sven kwam vrij goed te staan. Een remisevoorstel kwam er dan ook, maar Van De Wynkele speelde toch verder. In een gesloten stelling met elk paard en toren leek remise in de maak, tot Sven een gigantisch blunder maakte en een stuk achter kwam. Enorm jammer en de ontgoocheling was groot, want remsie was genoeg voor een geldprijs. Sven haalde 3/7 met een gemiddelde tegenstand van 1761 en een TPR van 1711. Hij haalde een 31ste plaats.

Johan speelde met zwart tegen De Weird Gunter (1705) en speelde een siciliaan. Johan was echter iets te optimistisch en leit zijn ontwikkeling wat achter. De koningsvleugel van Johan werd meer en meer aan flarden gescheurd tot Johan een stuk verloor. Wat later naar het eindspel toe verloor Johan zelf nog een pion, waarna hij maar opgaf. Johan haalde 2.5/7 tegen een gemiddelde tegenstand van 1702 met TPR van 1600. EEn 39ste plaats voor Johan.

Ben speelde tegen Van Parys Nikita (1262). Na het 'dolle-toren-geval' van de vorige keer bleef Ben rustig en speelde zijn spel goed. Na het zware middenspel kon de loper zijn sterkte bewijzen tov het paard en zo won Ben een pion. Het was echter nog niet gedaan, want Van parys had ook nog een dame en toren en paard, tegen de loper, dame en toren van Ben en dit resulteerde snel inde terugwinst van de pion door Van parys na afruilen van de dames. Maar deze pion had nog veel meer in petto: Van Parys won zelf de kwal en na een goed eindspel won van Parys verassend. Zo haalde Ben 2.5/7 tegen een gemiddelde tegenstand van 1589 met een zwakke TPR van 1487. 37ste plaats.

Voor de FIDE-elo's zal Randy met zijn 0.5/4 tegen een gemiddelde van 1998 een beetje dalen, maar veel zal het niet zijn. (prestatie FIDE: 1676) Jammer dat enkel zijn verliespartijen meetelden. Voor Sven ziet het er goed uit: 1/3 tegen een gemiddelde van 1910 haalde hije en TPR van 1785, wat zijn mindere BJK wegvaagt. Johan en Ben speelden niet genoeg partijen.

1 opmerking:

Luc Michiels zei

Het belangrijkste blijft de opgedane ervaring ! Dit zal later van onschatbare waarde blijken ! Partijen meebrengen nu vrijdag naar De Poort ...