Zoeken op het internet

Google

zaterdag 30 mei 2009

Blitztoernooi Laarne

Het was weer zover: het Kermistoernooi van Laarne. Zoals elk jaar een gezellig toernooitje dat elk jaar in goede banen werd en wordt geleidt door Nico. de toernooiformule bleef dezelfde: 2 reeksen, die onderling tegen iedereen speelden. Daarna mochten de eerste 2 van elke reeks elkaar bekampen in de finales, waar het prijzengeld verdeeld werd.

Reeks 1 werd gedomineerd van begin tot einde door Randy met 6.5/7/. De tweede plaats ging naar Vercauteren Nico (1798) met 6/7. Johan strandde op de 3de plaats met 4.5/7.

Reeks 2 bleef spannend tot het einde tot Sven en Vanlooy Noel (1816) zich afscheurden van de rest in de laatste ronde om samen met 6/7 naar de finales te gaan. Derde werd hier Ben met 5.5/7.

De finales begonnen spannend:

Ronde 1:
Sven tegen Vercauteren: Sven had ondanks zijn tijdsgebrek geen moeite om de kwal voor te komen, maar nadat de tijd begon te knijpen voor Sven, deed hij een finale blunder.
Randy en Vanlooy speelden een gelijopgaande partij en in eht eindspel werd remise overeen gekomen.

Ronde 2:
Ook Noel won gemakkellijk van Sven, die niet zo goed in form was als in de groepfase.
Randy kon met zijn Fisher-systeem een pion winnen tegen Vercauteren om zo het broodnodige punt binnen te aheln.

Ronde 3:
Enorm spannend, want Noel en Randy stonden aan de leiding met 1.5, vercauteren met 1 en sven laatste met 0. Noel blunderde echte rjammerlijk tegen Vercauteren en verloor. Randy had genoeg aan remise, maar verkwanselde het finaal tegen Sven.

In de barragewedstrijd voor de 2de plaats won Noel nog van randy, na weerd een blunder.

De Eindstand:
1. Vercauteren Nico 2/3
2. Vanlooy Noel 1.5/3
3. Van Houtte Randy 1.5/3
4. Carlier Sven 1/3

Geen opmerkingen: