Zoeken op het internet

Google

maandag 23 maart 2009

Onze jeugd redt Wetteren 1 !!!!!!!!!

Zonder ons 3e en 4e bord Dirk en Jan , kwamen we als ploeg eerder gelaten de laatste ronde interclub spelen. Niemand kon op dat moment weten wat er ons nog te wachten stond ...
Roland met wit (op bord 3!!) kwam wat beter uit de opening en probeerde verwoed in het voordeel te komen. Toen dat niet lukte was de eerste remise een feit. Goed gespeeld tegen een veel sterkere Elo !
Luc had al geconstateerd dat de spelers van Zottegem er eerder zenuwachtig bij liepen , ja normaal hé als je moet winnen. Ook Luc probeerde met wit in het voordeel te komen maar de winnaar van het Gentse Krokustornooi bij de jeugd vond steeds een goed afweerplan. Toen vele stukken geruild werden , kwam een gelijk eindspel op het bord , de 2e remise was een feit. Walter met zwart leek in de opening gelijk te komen , maar werd dan door zijn talentrijke tegenstander (en 2256 Elo ondertussen) langzaam maar zeker weggeduwd. Een mooie slotcombinatie zette de kroon op het werk , mooi en Zottegem op voorsprong. Voor Wetteren was dit nog geen ramp want we hoopten op een kleine zege van Aalter 3 tegen KBSK. Bovendien kwam onze "sniper" op het laatste bord beter in het middenspel en kon een koningsaanval opzetten. Zou Randy een 3p/3 lukken en zo Wetteren weer wat hoop geven ? Jawel , hij won de dame tegen P+T en werkte keurig af ! Waarmee nog maar eens wordt aangetoond dat Elo's niet zo veel zeggen voor een jeugdspeler in steile opgang. Randy :opnieuw de held van de dag. 2 - 2 !!!!!
Daniël , kwam duidelijk minder uit de opening en gans het middenspel vocht hij om niet ten onder te gaan. Dat lukte en dan kwam de wederzijdse tijdnood...
Glen probeerde te noteren maar kon niet volgen toen heel snel minstens 3 keer en wellicht 4 keer over en weer schaak werd gegeven , waarna Daniël remise claimde NA zijn zet uitgevoerd te hebben en klok ingeduwd. Fout dus en na wat onderling overleg werd beslist om door te spelen en de speler van Zottegem 2 minuten bij te geven.
(ook het oordeel van een "neutrale" speler werd gevraagd , maar dat bleek een speler te zijn van Wachtebeke en dus toch niet neutraal) Maar goed ,het spel werd voortgezet en Daniël zette pardoes zijn toren in. Iedereen was blijkbaar van de kaart en zijn tegenstander zag niet dat de toren niet verdedigd stond , meer zelfs : het was mat in één. Hij dacht een volle minuut na (hij had 2 min bijgekregen) en zette zijn dame weg !! Niet te geloven en tot grote verbijstering van de omstaanders ...
Na de eerste tijdscontrole bereikte ons het nieuws KGSRL-Wachtebeke : 11-13. Zottegem moest dus nog 1,5 op 2 partijen halen. Dat leek er in te zitten want bord 5 stond iets minder maar remise leek logisch en Daniël bleef slecht staan in een D+T gevaarlijk eindspel. Hoeveel wij Wetteren nodig hadden voor behoud wisten we niet (we hadden onze spion niet uitgestuurd) , maar iedereen voelde onze kansen stijgen met het uur. Wat later bereikte ons het bericht : Brugge had 12-12 gespeeld en wij moesten dus 1p scoren op 2 om ons te redden !!
Onmiddellijk na dit nieuws meldde Luc aan Sven : doorspelen tot elke prijs waarop Sven antwoordde : "ik heb juist remise voorgesteld ...". Gelukkig weigerde zijn tegenstander en toen deze 5 minuten later zelf remise voorstelde , weigerde Sven natuurlijk ! Sven kwam met wit eerst wat beter uit de opening , maar zijn voordeel verzandde geleidelijk aan tegen zijn sterkere tegenstander David Roos. Vele stukken werden geruild en Sven kwam in een beter toreneindspel. Er werd wat heen en weer geschoven tot Sven noodgedwongen in de aanval moest gaan vanwege zijn slinkende tijd. Toen ging alles vrij vlot , Svens koning kwam binnen en kon één pionnetje meer pakken dan de zwarte toren. Het toreneindspel werd keurig afgewerkt , zoals het een stap6 betaamt !! Een dikke proficiat en welke waarde hebben Elo's voor een jeugdspeler ?!? De zaal ontplofte een ogenblik van Wetterse en Wachtebeekse vreugdekreten. (er waren meer Wachtebeke supporters dan Wetterse supporters!)
Ondertussen was onze "oudstrijder 14-18" , nog steeds aan het vechten voor remise. Witte dame en toren leken een matnet te weven , tot plots Daniël eeuwig schaak gaf met zijn dame. Dus toch remise nadat zijn tegenstander remise moest claimen om niet door zijn vlag te gaan !! Wat een einde van een onvergetelijke dag !!

Om onze redding te vieren is er GRATIS drank op onze volgende clubavond , breng gerust familie en kennissen mee : iedereen welkom in de Poort , Markt Wetteren !!!!

1 opmerking:

Roland zei

Fantastisch nieuws !!!
Ik had het eerlijk gezegd totaal niet meer verwacht, temeer daar het 2-1 stond voor Zottegem toen ik wegging.
Onze jeugdspelers hebben echter voor een echte stunt gezorgd en hun verdiende beloning is dan ook een vaste stek in onze eerste ploeg volgend jaar.