Zoeken op het internet

Google

maandag 9 maart 2009

Met 13-11 verlies behaalt Ploeg1 niet de doelstelling

Waregem Luctor et Emergo was ook nog niet veilig van degradatie en kwam zoals verwacht zo sterk mogelijk op met +2000 op het laatste bord.
Jan kwam iets beter uit de opening en al snel kwam een eindspel op het bord dat toch kansen leek te bieden voor Jan. Zwart verdedigde echter secuur en Jan moest al snel in remise berusten. Ook Dirk wist in het middenspel een iets betere opstelling te bekomen maar ook hij aanvaardde wat later het remise aanbod. Walter daarentegen speelde in de opening volop voor het initiatief. In de gesloten stelling kwam zijn loperpaar niet volledig tot zijn recht , meer zelfs de open h-lijn baarde iedereen zorgen en hij moest vechten om niet te verliezen. In het verre toreneindspel lukte het Walter toch om het gelijkspel af te dwingen.
Held van de dag was opnieuw Randy. In de opening speelde hij niet volledig consequent op de koningsvleugel maar hij was op zoek om de zwarte dame in te sluiten. Dat lukte niet maar hij kwam toch wat beter in het middenspel. Toen hij tegen de tijdscontrole nog een bijkomend stuk in de aanval kon brengen , sloeg deze door ! Proficiat !!
Ook Sven verdedigde zich goed met zwart en kwam in een gelijk middenspel. Zijn tegenstander probeerde verwoed iets te forceren maar Sven pareerde alle dreigingen. Tot hij plots dmv een stukoffer een eeuwig schaak zag , die er niet was : de koning had nog één vluchtweg ! Jammer !
Luc kwam iets minder uit de opening maar de stelling leek te houden in het eindspel. Luc offerde zijn loper tegen een pion en een binnenkomende koning. Goed getaxeerd , maar toen hij moest kiezen tussen 3 plannen , vond hij in de late uurtjes , niet het juiste nl met de koning het paard blijven aanvallen.
Jammer want alhoewel we nu een punt voor Brugge staan , moeten wij de laatste ronde nog tegen de leider Zottegem. Brugge heeft een makkelijker programma met Aalter 2. Bovendien heeft Brugge een matchpunt meer , zodat bij gelijke punten , Brugge boven ons staat.
We kunnen nog hopen op een sterke ploeg van Aalter tegen Brugge en zelf voor de verrassing zorgen tegen Zottegem die alleszins zenuwachtig aan de laatste ronde zal beginnen ...

Geen opmerkingen: