Zoeken op het internet

Google

maandag 16 februari 2009

Wetteren 1 onderuit tegen Aalter 2 : 10 - 14

We wisten dat Aalter2 versterkt zou opkomen aangezien hun ploeg1 al veilig was in 2e afdeling. Niet zo erg want ook wij zouden voor de eerste keer dit seizoen op volle sterkte kunnen opkomen. Althans , dat was de bedoeling tot de zondagvoormiddag Walter moest afbellen wegens te hoge koorts en iedereen schuift een bord op ...
Aan onze invaller Randy zal het niet liggen : een goede openingkennis , gevolgd door enkele goed uitgerekende combinaties , gevolgd door een nauwkeurige afwerking en zijn tegenstander met 1761 kon opgeven ! Knap gedaan en 1 - 0.
Luc met wit kreeg een ongekende zijvariant tegen van het Siciliaans , speelde op veilig maar bekwam ook geen voordeel met wit. Remise in een compleet gelijke stelling.
Op dat moment stonden Daniël en Jan volop in de aanval en Roland en Dirk in de verdediging , het zag er nog goed uit , maar owee ...
De scherpe stelling van Jan keerde zich tegen zijn ongerocheerde koning en plots was het uit. 1,5 - 1,5.
Daniël speelde een Koningsindiër , Säemisch variant en kon de zwarte koning opjagen naar de damevleugel voor slechts één geofferd pionnetje. Het moet zeker ergens beter gekund hebben want de dames gingen er af en toen de beste verdediging niet gekozen werd kwam hij pardoes verloren te staan. We hoopten nog een matvoering met P en L te kunnen ingaan maar zo ver liet zijn tegenstander het niet komen : 1,5 - 2,5
Dirk kwam minder uit de opening en moest een zwakke a-pion verdedigen. Die ging dus verloren en dan was het vechten tegen de bierkaai. Zijn 16-jarige tegenstander maakte het langzaam maar vakkundig af : 1,5 - 3,5.
Ondertussen stond Roland al gans de partij met de rug tegen de muur te verdedigen maar gelukkig kwam zijn tegenstander niet door Rolands taaie verdediging : 2 - 4.

Een zware opdoffer dus tegen een mede-degradatiekandidaat en tot overmaat van ramp kon Brugge met het kleinste verlies wegkomen tegen de topper Kortrijk. Hierdoor komen we op de weinig benijdenswaardige voorlaatste plaats.

Alle hens aan dek dus voor de volgende ronde : uit tegen Waregem ! We zijn nog niet verloren !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen: