Zoeken op het internet

Google

zondag 13 juli 2008

Zomertoernooi na 4 rondes

Beste schakers,

Het zomertoernooi maakte terug zijn intrede in deWetterse schaakwereld met de gekende tijdshandicap voor de sterkere spelers. De winnaar van vorig jaar en toernooileider Nico Seghers leidt het toernooi in goede banen. Over naar het toernooi nu:

Ronde 1 bracht weinig verassingen met zich mee, aangezien alle hoogste ELO's wonnen, maar toch te noteren dat Matthys Johan won van Bogaert Luc, en dat de derde ELO- hoogste van dit toernooi Leus Daniel een halfje liet liggen bij Van Houtte Randy. Voor de rest won Michiels Luc van Vintioen Ben en won Seghers Nico tegen Carlier Sven.

Ronde 2 dan maar waar geen enkel echt topduel was, buiten het jeugdig duel tussen Van Houtte Randy en Vintioen Ben, waar Van Houtte het bord rap overnam. Voor de rest geen echte verassingen dus..

In ronde 3 was er het topduel aan de gang tussen Michiels Luc ( ELO-hoogste ) en Nico Seghers ( Winnaar vorig jaar ), waarin het pleit redelijk vlug beslecht werd door Michiels door een mindere voortzetting van Seghers. Leus en Defre wonnen ook, terwijl ook Randy zijn tweede jeugdige duel won tegen Carlier Sven, na een mooie mataanval.

Ronde 4 werd dé ronde tot nog toe: Michiels Luc moest de eerst plak uitvechten met Van Houtte Randy, terwijl Leus en Seghers het onder elkaar uitvechtten. Luc moest mede door zijn tijdshandicap uitkijken voor allerlei kleine valletjes, terwijl hij eveneens valletjes opzette. Michiels kon uiteindelijk toch nog een pion winnen, maar Van Houtte had in zijn toreneindspel nog voldoende compensatie, maar deed dan die ene misse zet, waarbij Luc met nog vijf seconden op de klok toch nog zijn punt kon binnen halen. Seghers zette Leus intussen onder druk en kon blijven drukken waarbij hij Leus volledig van het bord zette en netjes het punt kon binnen halen. Voor de rest moesten Van Hoecke Luc en Peter D'Haene het onderspit delven tegen respectievelijk Carlier Sven en Vintioen Ben.

De stand:
1. Michiels Luc 12/12
2. Seghers Nico 10/12
3. Van Houtte Randy 9/12

Waarschijnlijk zal er volgende week het duel zijn tussen Van Houtte en Seghers voor de eerste plaats...

Groetjes
Randy

Geen opmerkingen: