Zoeken op het internet

Google

maandag 18 februari 2008

Wetteren 1 temt het Ros van Dendermonde !!

Toevallig kon ploeg 1 zijn theoretisch sterkste ploeg opstellen tegen het degraderende Dendermonde. Het werd dan ook een vlotte 1 - 5 overwinning ! Vooral de laatste borden waren zwak en zowel Dirk als Johan VH konden gebruik maken van grote fouten van de tegenstander , ze wonnen respectievelijk een pion en een stuk. Tegen 16.00u was de zaak al geklaard : 0-2.
Bord 2 bood wel ernstig tegenstand en Walter had wel lange tijd het initiatief maar bij de koningsaanval werd ook de eigen koning verzwakt. Een zeer onduidelijke stelling was het resultaat en daarom stelde Walter maar remise voor hetgeen aanvaard werd.
Bord 1 had een elo van 2145 en de opdracht van Luc was om in de eerste plaats niet te verliezen. De opening met zwart verliep niet geheel volgens wens en Luc gooide er dan maar een pion tegen aan. Het tegenspel daarvoor was eigenlijk niet geheel voldoende maar praktisch gemakkelijk te spelen. Luc weigerde nog eens (onterecht !)de remise maar moest dan , wat later ,toch met remise genoegen nemen.
Ondertussen had Leonid al materiaal gewonnen maar moest nog opletten voor een tornado van een koningsaanval. Geen nood , de tegenstoot in het centrum smoorde de aanval in de kiem en dan was het simpel.
Roland had zich solide opgesteld en wachtte op een fout. Hij liet 2 damepionnen heel ver oprukken tot a6 en b6 maar had ondertussen in het centrum 3 pionnen meer. Een foute voortzetting van zijn tegenstander bracht duidelijkheid en ondanks het lange verzet (we moesten dus wel nog een extra pint drinken) was de strijd al lang beslist.

Hiermee is de redding zeker en kunnen we zelfs nog tegen een pak slaag van KGSRL en Bredene in de volgende 2 ronden.

Geen opmerkingen: