Zoeken op het internet

Google

maandag 11 februari 2008

Belangrijke 4-2 overwinning voor Wetteren 1 !!

Wat de einduitslag betreft mogen we zeker niet klagen. Het begon nochtans zeer goed met relatief snelle overwinningen van Dirk en Walter.
Dirk kreeg de pirc-verdediging tegen en kwam wat beter uit de opening. Hij kon de druk geleidelijk opvoeren en het verdiende punt pakken. Dat zal deugd gedaan hebben na de pech van de vorige ronden !
Walter klaagde opnieuw met zwart te moeten spelen , maar het feit is dat hij nu al 2 keer na elkaar wint met zwart ! Hij kwam positioneel iets minder uit de opening maar in het eindspel bleek de loper nog maar eens sterker dan het paard. Onthoud deze les maar!
Daarmee stonden we al 2-0 voor en Freddy stond in een eindspel D + één pion tegen D.
Hij zag het niet onmiddellijk zitten maar mocht van mij de remise niet aannemen. Reden was dat de 3 overgebleven borden allemaal verloren stonden !
Na nog wat over en weer geschaak kon Freddy toch plots winnen. Zo zie je maar , als je risicoloos op winst kan spelen , dan moet je dat altijd doen. 3-0 !
Roland kwam minder uit zijn Franse opening en het was al verdedigen dat de klok sloeg.
In het middenspel verloor hij 2 pionnen (of 3?) en hij leek elk moment te gaan opgeven. Gelukkig deed hij dat niet en toen zijn tegenstander plots een pion wegblunderde zorgden de ongelijke lopers voor de onverhoopte remise.
Bij Luc eenzelfde verhaal. Met wit kwam hij wat beter uit de opening en trok resoluut ten aanval. Toch miste hij een paar sterke voortzettingen en in het toreneindspel stond de vijandelijke koning plots zo dominant dat de opgave dichtbij kwam. Zijn tegenstander miste echter een paar duidelijke winstvoortzettingen , bleef wel 2 pionnen voor maar een toreneindspel biedt altijd remisekansen. Het leek wel een opgave uit het oefenboek Stap6 , maar plots kwam er een remisemogelijkheid op het bord en als lesgever Stap6 mag je dat niet missen hé : nog een onverhoopte remise !
Sven stond ondertussen met 3 verbonden pionnen voor een toren. Wellicht is dat hopeloos verloren maar analyse zal dat nog moeten bevestigen. Oostende wist dan toch nog één partij te winnen.
Met deze overwinning (het zat ons nu eens mee) moet de redding toch bijna zeker zijn.
Nu zondag de volgende ronde al tegen de laatste Dendermonde.

Geen opmerkingen: