Zoeken op het internet

Google

zondag 20 januari 2008

Ploeg2 wint van topper , Ploeg1 matig gelijkspel !

Ploeg 1 kreeg Mercatel op bezoek , eveneens een ploeg die nog niet gered is. Deze keer hadden wij theoretisch de beste papieren (lees Elo's) maar slaagden er niet in deze te verzilveren.
Daniƫl kreeg zijn gehaatte Hollands tegen en speelde een scherpe variant met lange rochade. In het middenspel offerde hij een stuk voor 2 pionnen en wellicht een derde maar aanvaardde toch maar het remiseaanbod. Ook de tegenstander van Sven stelde al vroeg remise voor in een gelijke stelling. Dit werd maar aanvaard door Sven omwille van het ploegresultaat. Misschien toch doorspelen in de toekomst ?
Roland speelde zijn vertrouwd Hollands maar werd zowaar van het bord geveegd van uit de opening. Hij slaagde er niet in het agressieve spel op een goede manier op te vangen.
Luc kon met wit een betere stelling opbouwen maar kon niet rocheren. Dan maar kunstmatig met f4 en Kf2. Maar dat was geen goed idee want zwart kwam zo minstens gelijk. Luc probeerde nog maar overzag plots een kleine kombinatie met pionverlies. Gelukkig dacht zijn tegenstander (foutief) dat ik die kon terugwinnen en stelde mij voor de 2e keer remise voor , hetgeen ik in dank aannam.
Partij van de dag was onbetwistbaar Dirk die net na de opening een dubbele aanval kon plaatsen met de dame op T en L. Ik wou al een punt opschrijven tot Dirk meende er nog een pionnetje bij te moeten nemen via een tussenzet. Consternatie alom toen ook zijn tegenstander een tussenzetje had en zo opnieuw tot een gelijke stelling kwam ! Dirk probeerde nog toch in het eindspel maar er was geen doorkomen aan. Wie een put graaft voor een ander ...
Gelukkig was Walter ondertussen beter gekomen. Het had lange tijd gelijk gestaan maar Walter wist in het middenspel een pion te winnen. Het eindspel werd vakkundig tot in het toreneindspel goed afgewerkt : Proficiat ! En dus een gelijkspel op de valreep ...

Geen opmerkingen: