Zoeken op het internet

Google

zaterdag 12 januari 2008

Mindere Goden ronde 3

Beste schakers,

Eindelijk was het zover: de eerste overwinning voor Wetteren in de mindere goden. Na het verleis tegen Jean Jaures en gelijk tegen Zottegem 3, mochten we eindelijk eens winnen tegen Zottegem 4.

Sven DS trad aan op het vierde bord met een mooie Italiaanse variant. Het bleef ongeveer gelijk tot Sven al na een 15 zetten een grote aanval begon op te bouwen op de stelling van zijn tegenstander, die daar niets kon tegen doen en zo verloor. Het eerste punt voor Wetteren was dus al vrij vroeg binnen.

De tweede partij die gedaan was die van Randy. Na 0.5 uit 3 te hebben gescoord in de vorige ELO-matchen te hebben gescoord, wou hij eindelijk nog eens winnen, maar ondanks zijn actieve spel moest hij tevreden zijn met remise.

Als derde partij was er die van Johan. Van die partij heb ik helaas niet zoveel gezien, maar ik zag wel dat de stelling gedurende heel de partij ongeveer gelijk was en bleef... met remise als gevolg.

Sven Carlier moest dus op het tweede bord winnen om de overwinning compleet te maken, en dit deed hij ook, weliswaar niet zonder moeite. Hij geraakte 7 zetten voor de 30ste zet in tijdsnood, en moest wat sneller beginnen spelen, maar gelukkig dacht zijn tegenstander ook lang na zodat Sven ook kon nadenken he, en dit loonde dan toch uiteindelijk: hij won de kwaliteit en even later ook een pion, zodat zijn tegnstander er genoeg van had en zich verloren gaf.

Een mooie overwinning, die als we de volgende 2 gemakkelijke? ploegen kunnen verslaan, kan tellen...

Groetjes,

Randy

1 opmerking:

Luc Michiels zei

VICTORY !!!!

PROFICIAT VOOR ONZE MINDEREGODENPLOEG !!!!