Zoeken op het internet

Google

zondag 6 januari 2008

Interclub : slechte start voor 2008

Voor Ploeg 2 ging het al helemaal mis : als adres stond op onze site het adres van het clublokaal. Dat de interclub soms in een ander lokaal doorgaat , heeft onze 2e ploeg aan den lijve ondervonden. Johan Van Houtte vond als bij wonder nog het juiste lokaal maar voor Pascal was dat niet het geval met 2 forfaits als gevolg ... Onze ploegkapitein , die al hemel en aarde bewogen had om voldoende spelers te vinden ,zal het niet gauw vergeten. De volgende keer mag iedereen gerust zijn , hij zal het dubbel checken , op de juiste plaats , nl. de Interclub-site van de KBSB!

Ploeg 1 moest op verplaatsing naar Landegem , op de 4 laatste borden lagen we honderden Elo's onder maar iedereen weerde zich dapper.
Ikzelf kwam met zwart onder druk en moest een pion geven maar kreeg wel voldoende compensatie. Het was een heel ingewikkelde stelling met elk één gedekte vrijpion. De opkomende tijdnood deed ons al gauw tot remise besluiten. Ik vond het nu geen moment om risico's te nemen.
Op het 4e bord kwam Freddy gelijk uit de opening maar had misschien een klein voordeel met het loperpaar. Tot plots een zwarte toren binnenkwam ... Toen besloot Freddy een pion te geven voor torenruil om dan het eindspel te spelen van 2 L tegen P+L. Achteraf een goede beslissing want mede dankzij de oprukkende koning speelde op den duur zelfs Freddy nog voor de winst ! Dat was iets teveel gevraagd met remise als mooi resultaat.
Walter bouwde met zijn Engels een degelijke stelling op met een klein voordeel. Na stukkenruil bleef hij echter met de slechte loper zitten en dat werd hem in het eindspel met nog elk 2T erbij , fataal.
Geen nood , Randy kwam na een prachtige combinatie een kwaliteit en een pion voor. Jammer dat dan de concentratie verslapte want wat later verloor hij materiaal.
In het eindspel had hij nog 2 torens tegen een dame , maar wist nog te weinig af van dit soort eindspel. Pech , want zo verloor hij nog deze partij ... snik,snik.
Sven kreeg ongeveer 1880 tegen op het 5e bord en verdedigde zich kranig. Ongetwijfeld kon hij ergens beter gespeeld hebben , maar hij hield stand. Zijn tegenstander had nog 2 minuten voor 6 zetten en vergat zijn klok in te drukken : hij gaat gewoon door zijn vlag !! Het mag ons toch wel eens meezitten ook hé.
Leonid tenslotte was in het middenspel een kwaliteit achtergekomen , het duurde nog lang maar zijn tegenstander liet hem geen kans meer en won in het eindspel. Een voorbeeld hoe het wel moet ...

2 opmerkingen:

Peter D'haene zei

Dat krijg je dus als een webmaster voor de aanvang van het seizoen vraagt aan de ploegkapiteins om aub de adressen te controleren... en geen reactie krijgt.

Luc Michiels zei

Juist Peter , we hebben dan ook onze webmaster niets verweten hé ...