Zoeken op het internet

Google

maandag 8 oktober 2007

Zwaar verlies voor Ploeg1 tegen sterk Kortrijk

Ploeg 1 ging 9 - 15 onderuit tegen een sterk Kortrijk. Nochtans heeft er lange tijd een gelijkspel ingezeten :
Freddy kreeg op het laatste bord nog meer dan 1900 Elo tegen , dat zou een moeilijke namiddag worden. Niks daarvan , hij maakte het de witspeler knap lastig. De partij ging wat op en af , misschien stond Fred wel ergens gewonnen maar nam wijselijk het zekere : remise !
Leonid moest ons 3e bord recht houden en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch hield hij lang stand met wederzijdse kansen. Toch maakte hij tegen de tijdscontrole ergens een beslissende fout .
Luc met wit probeerde , tegen een IM in correspondentieschaak ,voorzichtig een voordeeltje op te bouwen . Dat lukte slechts gedeeltelijk en wat later stond het eindspel volledig gelijk , zoniet zelfs beter voor zwart. Dan maar eieren voor zijn geld kiezen : remise.
Geen nood , Roland had een pion gewonnen en leek af te stevenen op winst. Jammer dat zijn tegenstander kon afwikkelen naar een remise-toreneindspel.
Geen nood , Walter stond een kleine kwaliteit (2 stukken tegen toren) voor tegen een pion , weigerde het remisevoorstel om dan enkele zetten later te constateren dat de toren kon binnenkomen en nog meer pionnen kon oppeuzelen. Twee passieve lopers konden slechts toekijken , het werd dus nog een nul !
Johan trotseerde het mooie weer om een dagje schaak te komen spelen. Het was er aan te zien dat het lang geleden was , want hij "genoot" er van tot het allerlaatste ogenblik : 20.00u !
Zijn tegenstander kwam in een veel beter eindspel : 2L tegen 2P. Johan probeerde met zijn paarden het centrum te blokkeren maar lukte daar eigenlijk niet in en kwam langzaam aan verloren te staan. Toen hij zowat wou opgeven , met elk nog 7 min op de klok , zette zijn tegenstander zijn koning op een veld dat Johans paard bestreek : onregelmatige zet ! Hij had wel zijn koning aangeraakt en moest er dus mee spelen ! Zo verloor hij een stuk ! Jammer genoeg kon hij een 2e vrijpion forceren en toch nog winnen. Bijna was een mirakel gebeurd ...

Individuele uitslagen en Elo's

Je hoeft alleen nog Club 432 in te geven.