Zoeken op het internet

Google

maandag 22 oktober 2007

Invallers bezorgen Ploeg 1 overwinning op Aalst !!

Zaterdagavond had ons 4e bord Leonid nog afgebeld wegens ziekte. Dan nog een invaller vinden is geen sinecure , daarom dank aan Nico die de ondankbare invalbeurt op zich nam. Hij zal het zich niet beklagen ...
Luc speelde tegen een oud-gekende en in de opening werd verrassing na verrassing gespeeld zodat een opening op het bord kwam die beiden slechts van ver kenden. Luc kwam goed met zwart maar valde iets te snel aan in het centrum. Zijn tegenstander brak met f3 en van het eens zo mooie centrum bleven alleen geïsoleerde pionnen over. Het vroege remisevoorstel kon hij dus niet weigeren.
Freddy had een zware klant , zelfs sterker ingeschat dan bord 5. Het leek nog gelijk op te gaan maar een fout en het zwarte paard op f4 deden hem de das om. (alhoewel ik Fred nog nooit gezien heb met een plastron ... maar dat vind ik niet erg)
Walter zorgde voor een solide stelling , tegen het van 2e klasse komende Aalst moesten we niet te heldhaftig optreden. Wat later werd ook hier tot remise beslist.
Geen nood , Daniël (één van onze invallers) hield goed stand tegen meer dan 2000 elo.
Hij had nog een bord moeten opschuiven want oorspronkelijk stond het 5e bord op het programma. Tegen het Benko gambiet gaf hij slim de pluspion op het goede moment terug en kwam in een gelijke stelling terecht. Begrijpelijk zag zijn tegenstander de remise niet zitten , wilde iets forceren , liep tegen een dubbelle aanval van Daniël aan (lees uppercut , maar nog geen KO) en verloor een pion. Daniël speelde rustig en risicoloos verder en kon in het eindspel het volle punt pakken !
Nico zou zijn huid duur verkopen en speelde met zwart een degelijke opening. Hij kwam dan ook vlotjes gelijk en bood in het middenspel eens remise aan. (plagen mag altijd hé) Vanwege het eloverschil kon zijn tegenstander dat moeilijk aanvaarden en we kregen hetzelfde scenario als bij Daniël : stukken werden geruild en het paardeneindspel dat overbleef was zeeeeer goed voor zwart. Het werd nog een pionneneindspel met de verste vrijpion voor Nico en daar weet hij als vrijpionner wel raad mee. Prachtig ! Daarmee stonden we zelfs 3-2 voor !!
Dirk echter was al van kort na de opening aan het zwoegen om een mindere stelling te verdedigen. Het werd een toreneindspel met een pion minder , het zag er een paar keer heel beroerd uit , maar telkens vond hij toch nog een verdediging. Zijn tegenstander drong nog aan tot in de late uurtjes maar Dirk gaf geen krimp en remise.
Daarmee is onze eerste overwinning een feit , verrassend tegen het sterke Aalst maar deze ronde viel alles eens mee in tegenstelling tot de eerste ronde waar we veel beter verdiend hadden ... Het was dus feest in Aalst en nu kunnen we met wat meer gemoedsrust naar de volgende ronden toeleven.

Geen opmerkingen: